Dolar yatırımcılarını panikletecek! Mehmet Şimşek tarih verip açıkladı: Dolar yükselir mi düşer mi?

Dolar yatırımcılarını panikletecek! Mehmet Şimşek tarih verip açıkladı: Dolar yükselir mi düşer mi?

Yatırımcılar gözlerini altın ve dolar fiyatlarından çekmez iken konuya ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doların gidişatına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek MYK toplantısında üyelerin “dolar yükselir mi?” Sorusunu yanıtlayarak uzun vadede 40 liraya çıkmasını beklemediklerini ifade etti. Son zamanlarda ekonomik krizin de etkileriyle her geçen gün değer kaybeden Türk Lirası, özellikle de yatırımcıların yakından ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda Bakan Şimşek’in açıklamaları yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Peki, dolar yükselir mi yoksa düşer mi? İşte merak edilen sorunun cevabı…

yeni-proje-5-001.jpg

UZUN VADEDE 40 LİRA OLMASI BEKLENMİYOR

Bakan Şimşek, Ak Parti’nin MYK’sında merak edilen soruları yanıtladı. Bu kapsamda doların gidişatına ilişkin konuşan Şimşek, “Bırakırsak düşer” diyerek uzun vadede doların dalgalanmalar yaşayacağını lakin 40 liraya sıçramasını ön görmediklerini belirtti.

yeni-proje-6-001.jpg

“HEDEFİMİZ ENFLASYONU TEK HNEYE DÜŞÜRMEK”

Ekonomim’den Besti Karalar’ın haberine göre, ekonomi programı hakkında oldukça kararlı olduklarını belirten Şimşek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonu tek haneye düşürmek en büyük hedefimiz. Şu anda tüm veriler olumlu gidiyor. Sayın cumhurbaşkanımızda programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner, nihai hedefimiz tek haneli enflasyon, Cumhurbaşkanımız seçime rağmen programdan taviz vermedi. Yılsonu rakamları yüksek çıkabilir bu sizleri yanıltmasın. Programın etkilerini yaz döneminde, Haziran Temmuz gibi daha da çok hissedeceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN