Dolarda Nokta Atışı Yapan Remzi Özdemir'den Dolar İçin Zirve Seviye Geldi! Dolar Kıtlığı Döviz Bürolarında Kuyruk Oluşturacak

Dolarda Nokta Atışı Yapan Remzi Özdemir'den Dolar İçin Zirve Seviye Geldi! Dolar Kıtlığı Döviz Bürolarında Kuyruk Oluşturacak

Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir, piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Dolara ilişkin soruları yanıtlayan Özdemir, doların çıkacağı zirve seviyeyi açıkladı. İşte o açıklamalar.

Türkiye'nin en çok takip edilen ekonomistleri arasında yer alan Remzi Özdemir, doların 16 seviyesine ulaşmasına ilişkin önemli analizlerde bulundu. Özdemir, dolarda yükselişlerin devam edeceğini belirterek yatırımcıları uyardı. İşte Özdemir'den dolar yatırımcısını ilgilendiren o kritik açıklamalar.

remz.jpg

DOLAR KITLIĞI BAŞLAYACAK

Doların baskılanmaya rağmen yükseliş trendine geçmesiyle beraber 16 seviyesine ulaşması yatırımcıda "Dolar düşecek mi?" merakı uyandırdı. Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir dolar hakkında merak edilenleri Türkiye'nin ekonomik sistemi üzerinden değerlendirdi. Özdemir, doların 16 seviyesinde durmayacağını belirterek şunları kaydetti:

"Dolarda 16 ya takılmamak lazım. 16 anlam ifade etmiyor. Burada ciddi bir sorun var. Tüm dünyanın izlediği politikanın dışına çıkarsanız bu göçer. Bu sistem olmaz. Türkiye tıkanmış durumda. Dolar 16 seviyesinde durmayacak. Bilanço her gün artıyor. Dolar kıtlığı yaşanacak demiştim. Bu ilerde daha ciddi olacak. Dolar uluslararası nedenlerden dolayı dolar güçlenecek. TL değer kaybedecek. İktidarın yapacağı tek şey faiz artırmak. Faizleri 20 30 baz puan artırmaları lazım. Ama bunu yapamaz. Bu nedenle dolar önümüzdeki günlerde dolar kıtlığı arttıkça, dolar endeksi 110 çıkmasına neden olur. Bu da doların 20 TL'ye çıkartacak. Çünkü arkadan gelen alış çok güçlü. Barajların kapakları açıldı. Bunu yatırım tavsiyesi olarak söylemiyorum. Dolar uluslararası alanda güçleniyor bizim iç piyasada Allah'a emanet"

eurdolarsterln.jpg

"TEMEL GIDA ÜRÜNLERİ DIŞINDA BİR ŞEY ALMAYIN"

Özdemir, Dolar karşısında değer kaybeden euro ve sterlin hakkında ise "Euro ve sterlinde de aynı sorun var. Sterlin dolara göre daha zayıf. O kadar fark açılışmış ki euro dolar karşında değer kaybetmeye devam ediyor. Bu makas daha da açılacak. Avrupa Merkez Bankası o kadar hantal ki bizim gibi. Ama faiz artırsada euro yine dolar karşısında değer kaybedecek. Bu en çok bizi etkileyecek. Bizde çark tersine döndü. Türkiye'ye giren döviz miktarı azalacak. İnsanlar bireysel tedbir almalı. Harcama yapılmaması gerek. Temel gıda maddesinin dışında başka bir şey almayın" dedi.

al.jpg

ALTINDA DÜŞÜŞ GÖZÜKMÜYOR

Altın için 1800 seviyesinde dikkat çeken Remzi Özdemir, altında belirlenen seviyenin altında düşüş olmayacağını belirterek, "Altında 2000 doların üzerine çok az çıktı. Altın artık 1800 altında alıcı bulmaya başladı. Altın bu kadar ucuz olamaz. Bununda altı zor olacak. Eğer insanlar beklerse Altın uzun vadeli bir yatırım. İnsanlar bu seviyede alım yaptığı için altının bu seviyenin altına düşmesi zor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN