Dolar Çığırından Çıktı! Tuna Kaya Dolar İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki Felakete Ramak Kaldı!

Dolar Çığırından Çıktı! Tuna Kaya Dolar İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki Felakete Ramak Kaldı!

Dolar düşecek mi? Dolar ne kadar yükselecek? gibi soruların cevapları son zamanlarda en çok arananlar arasında. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar için direnç seviyesini verdi. O seviyeden sonra bakın dolar ne kadar yükselecek

Altın, dolar ve kripto para üzerinde önemli analizlerde bulunan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan dolar içi çarpıcı bir açıklama geldi. Dolar kurunun 15 seviyelerini aşması durumunda yaşanacak olanları anlatan Kaya, 30 TL'ye dikkat çekerek felaket uyarısında bulundu. İşte Tuna Kaya'dan dolar yatırımcısı için önemli değerlendirmeler.

tnakayadolar.jpg

DOLARDA YÜKSELİŞ TRENDİ DURMUYOR

Mayıs ayının başından beri piyasalarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Doların 14 TL seviyesini kırmasıyla başlayan yükseliş trendi, 16 seviyelerine kadar ulaştı. Yatırımcı doların yükseleceği tarihleri takip ederken, Piyasa Uzmanı Tuna Kaya ise felaket uyarısında bulundu. Daha önce dolara ilişkin tahminleri çıkan Kaya, doların 20 seviyesini kırmasından sonra büyük bir felakete kapı aralayacağını söyledi. İşte Tuna Kaya'dan dolar yatırımcısını yakından ilgilendiren o analizler.

kapak-103620.jpg

DOLAR 16 SEVİYESİNDE BARAJLANABİLİR

Doların 16 seviyesine gelmesiyle yeni bir barajın kurulabileceğini ifade eden Kaya dolara ilişkin şunları kaydetti:

"Dolar baktığımızda dolarda durum gittikçe ciddiyet kazanıyor. Dolarda önemli bir bölge vardı. 14.85 bölgesiydi. Uzun süre orada durdu. Doların bir sonraki sıçrama tahtası 15,72 ile 16 bandı olacak. Eğer dolar 16 seviyesini de zorlarsa bir sonraki 17 olabilir. Ama ben burada 16 seviyesinin üzerine hareketlilik beklemiyorum. Ekonomi yönetimi yeterli gözükmüyor. Dolar bu bantta tutulacak. 16 barajı kurulacak. Yaz aylarında bir miktar daha burada tutabilirler. Kur Korumalı Mevduat sahiplerini teşvik etmek için Haziran ve Temmuz'da 17 seviyesini görebiliriz. Piyasa dengeleri arasında bu normal değil. 18, 40 seviyesi normatik seviye var. Merkez Bankası para bastıkça, enflasyon yükseldikçe dolarda artış yaşanacak."

O SEVİYEDEN SONRA FELAKET KAPIDA

Dolarda daha önce verdiği direnç seviyelerinin kırıldığında dikkat çeken Kaya, "Kur kademeli olarak yükseltilmesi gerek. Yoksa 30 TL'ye gider. Birileri satıyor öbürleri alıyor. 18,41 aşıldığında 20 TL seviyesi gözüküyor. 20,15 seviyesi aşılırsa büyük bir felaket yaşayabiliriz. Dolarda 30 TL'yi görebiliriz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN