Gram Altın O Tarihte Altın Çağına Giriyor! Elinizdeki Altın Sizi Zengin Edecek... İşte İslam Memiş'ten Altın İçin Tarihi Seviye

Gram Altın O Tarihte Altın Çağına Giriyor! Elinizdeki Altın Sizi Zengin Edecek... İşte İslam Memiş'ten Altın İçin Tarihi Seviye

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altına ilişkin soruları yanıtladı. Yükseliş trendine geçen altında son durum ne? Altın ne kadar yükselecek? Elinde altın olanlar ne yapmalı? İslam Memiş, merak edilenleri altın yatırımcıları için cevapladı. İşte gram altına ilişkin analizler.

Gram altın 18 Mayıs 2022 Çarşamba 929 TL ile güne başlarken, dolar ise 16 seviyelerini zorlamaya başladı. Mayıs ayının 3. haftasında devam eden hareketlilik elinde altın ve doları olanları da etkilemeye başladı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş'te altın biriktirenler için önemli tahminlerde bulundu. Altının zirve seviyesini açıklayan Memiş, tarihte verdi. İşte İslam Memiş'ten piyasa değerlendirmeleri.

altin-001-1.jpg

TEMMUZ AYINA ALTIN ÇAĞI BAŞLAYACAK

Altın alacaklar için her fırsatta Nisan ayının alım ayı olduğunu belirten Memiş, Mayıs ayında yükselişlerin başlayacağını yaz aylarında ise yüksek seviyelerin görüleceğini belirtti. Döviz ve altın yatırımcıları için tahminler yapan Memiş, katıldığı Youtube kanalında Temmuz ayında dikkat çekerek şunları kaydetti:

"ABD Merkez Bankası Fed’in faiz politikası emtia fiyatlarını yaklaşık 6 aydır baskılamaya devam ediyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşından dolayı bir miktar yükseliş gördük. 2068 dolar seviyesine kadar yükseldi ancak tekrar hızlı bir geri çekilme gördük. Bu geri çekilmede Fed’in faiz politikaları ve yıl sonuna kadar faiz artırımına devam edeceği mesajını vermesiyle alakalı baskılanma oldu. Dolar endeksindeki hızlı yükseliş sonrasında altının ons fiyatında 1782 dolar seviyesine kadar bir gerileme görülmüştü. Emtia yatırımcısını biraz panikletmişti"

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞLER SINIRLI

Ons altında yaşanacak geri çekilmelerin gram altını etkilenmeyeceğini belirten Memiş, gram altındaki düşüşlerin sınırlı kalacağını belirtti. Memiş,"İçeride ise gram altın/TL tarafı dolar kuru tarafından destek görmeye devam ediyor. Her ne kadar ons tarafında bir geri çekilme görsek de altının gram fiyatındaki düşüşlerin sınırlı kaldığını gözlemledik" diye konuştu.

GRAM ALTIN TAHMİNLERİNİ YİNELEDİ

Yatırımcının makas aralıklarına dikkat etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren Memiş, gram altın hakkındaki tahminlerini yineleyerek, "Özellikle resesyon olduğu süreçlerde güvenli limana olan talebin daha çok artacağını tahmin ediyorum. O yüzden ons altında yaşanan bu baskılanmalar bence orta ve uzun vade için yatırımcısına fırsat sunuyor. Yıl içinde 2 bin 150 dolar olması yönündeki öngörümde bir değişiklik yok" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN