Dolar 5 Katına Mı Çıkıyor? Elinde Dolar Olanlar Kıyamet Kopuyor! Selçuk Geçer Korkutan Süreci Anlattı

Dolar 5 Katına Mı Çıkıyor? Elinde Dolar Olanlar Kıyamet Kopuyor! Selçuk Geçer Korkutan Süreci Anlattı

18 Mayıs 2022 Çarşamba gününe düşüşle başlayan dolar yatırımcılarını tedirgin ederken, dolara ilişkin yüksek tahminleri ile bilinen Para Piyasası Uzmanı Selçuk Geçeri döviz hakkında önemli analizlerde bulundu. Euro, dolar ve sterlinin şu an en ucuz emtialar olduğunu söyleyen Geçer, doların 30 TL seviyelerini bulabileceğini ifade etti. İşte Doların yükseleceği o kritik tarih.

Mayıs ayında piyasalarda hareketlilik devam ederken, elindeki TL'yi dövize yatıranlar ise piyasa araştırmasına başladı. Döviz kurunda yaşanan ani ataklar yatırımcıları düşündürürken, Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolara ilişkin yeni seviyelerde buldu. Büyük bir krizin kapıda olduğunu ifade eden Geçer, doların 30 TL seviyelerini bulabileceğini söyledi. Geçer, "Doların 17-18 olması iyi senaryo. Ucunu alamazlarsa hepimizin başı belaya girer" yorumunda bulundu.

dolardolar.jpg

İşte Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer'den dolara ilişkin değerlendirmeler.

"ŞU AN EN UCUZ ŞEY DOLAR, EURO, STERLİN..."

"Dolarda şişmedi mi diyeceksiniz? Doların şişmesi söz konusu değil. Çünkü şu anda en ucuz şey dolar euro sterlin. İnanılmaz bir baskı var. Aslında Maliyetleri içinde korkunç şekilde şişmiş. Tüm ürünlerin fiyat artışında çifte standart var. Siz ekranda 15.83 görüyorsunuz Ama dolar ve euronun fiyatlanması 22 lirayı gösteriyor. Ve yükselmeye devam ediyor. Kur Korumalı Mevduat ile dola kurunu patlattılar. Bankaların ciddi sıkıntıları. Kredi ödemelerini alamıyorlar. Dolayısıyla bu bankaların kurtarılması gerekiyor. Dolayısıyla ufak ufak doları yukarı çekmeye başladılar. Bu çok riskli bir iş. İşi ne zaman kontrolden çıkacağını kimse bilmiyor. Borçlar çevrilemez hale gelecek. Bütün firmalar patlak verecek. Biz büyük bir ekonomik bunalımın içerisindeyiz. Bunlar risklerini artırıyor. Yangını rüzgarla kırdırtıyorlar"

"DOLARDA 15.83 SEVİYE EN DİP SEVİYE"

"Dolarda 15.83 seviyesi sanmayın yüksek bir seviye. En dip seviyeleri konuşuyoruz. Önümüzdeki haftalarda 17 lira olacak bir dolar göreceğiz.. Euro 17-18 seviyelerine çıkacak. Euro dolar kadar belki sert yükselmez ama TL karşısında değer kazanacak. Diyelim kur 25 ya da 30 oldu. Bugün 15,80 olan 5 kat artabilir. Dolar kırılırsa biz nasıl hayatta kalacağız? Dolar 17 ne zaman olacak? sorusuna cevabım ha bugün ha yarın olacak. Bu zihniyetle bunu nasıl frenleyecekler. Önemli olan bu. Doların 17-18 olması iyi senaryo. Dengeleyebilirse emin olan iyi senaryo. Koparsa kimse ucunu alamaz. Hepimizin başı büyük belaya girer. Benden söylemesi"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN