Dolarda rekor için geri sayım! Bir doları olan bile elinde tutsun, Tunç Şatıroğlu dolar ne kadar olacak açıkladı

Dolarda rekor için geri sayım! Bir doları olan bile elinde tutsun, Tunç Şatıroğlu dolar ne kadar olacak açıkladı

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Orta Doğu'da yaşanan savaş ve Merkez Bankaları'nın faiz artırım kararı sonrası dolar 29 TL sınırına dayandı. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne kadar olacak?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan korkutan açıklama geldi. Dolar için rekor sayım başladı. Bir doları olanlar bile yaşadı. Piyasa kahini Tunç Şatıroğlu beklediği yeni seviyeyi duyurdu. Rakamı duyan döviz bürosuna akın ediyor!

Dolardaki yükselişinin önüne geçilemezken piyasa uzmanlarından peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Dolar Merkez Bankası'nın sıkı para politikası sonrası 29 TL'ye dayandı. Dolardaki yükseliş sonrası yatırımcılar 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Dolar ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Piyasa kahini Tunç Şatıroğlu dolarda beklediği yeni rakamı duyurdu. Elinde bir doları olanlar bile aman dikkat edin. Öyle bir rakam verdi ki... Rakamı duyanlar döviz bürosuna koşuyor. İşte Tunç Şatıroğlu'nun beklediği yeni dolar seviyesi...

DOLARDA REKORA HAZIR OLUN! TUNÇ ŞATIROĞLU TARİH VERDİ

Dolar kurunda beklediği yeni rakamı duyuran Tunç Şatıroğlu, "Dolar kurundaki artış, para arzındaki artışla aynı hızda ilerlemek zorunda olmasa da sonunda dolar kurunu yakalayabilir veya aşabilir. Dolar kurunun kendiliğinden düşmeyeceğini unutmamamız gerekiyor. Şu an için dolar kurunun düşmesi mümkün görünmüyor. Ancak yarın dolar kurunun 35 TL'ye çıkması ve fazla olduğu düşünüldüğünde, piyasa dolar kurunu düşürebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

dolarda-rekor-icin-geri-sayim-bir-dolari-olan-bile-elinde-tutsun-tunc-satiroglu-dolar-ne-kadar-olacak-acikladi-2.jpg

BİR DOLARI OLANLAR BİLE TUTSUN

Türkiye'deki dolar piyasası ile ilgili konuşan Şatıroğlu, "Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye yatırım yapmadan önce bazı koşullar talep ediyorlar. İlk olarak, seçim sonuçlarını bekliyorlar ve aynı zamanda enflasyonun düşmesini istiyorlar. Bazı tahminlere göre enflasyonun Mayıs ayından itibaren azalacağını bekliyorlar. Sonrasında, bugünkü kurdan 33 TL’ye yükselmesini istiyorlar, böylece dolarlarını satarak zarar etmekten kaçınmak istiyorlar. Ayrıca, faiz oranlarının en az yüzde 45 seviyesine çıkmasını bekliyorlar. Bu şartlar altında, Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünebiliriz diyorlar." dedi.

dolarda-rekor-icin-geri-sayim-bir-dolari-olan-bile-elinde-tutsun-tunc-satiroglu-dolar-ne-kadar-olacak-acikladi-1.jpg

DOLAR O SEVİYEYE ÇIKACAK...

Dolar hesaplamaları ile ilgilide konuşan Tunç Şatıroğlu, şunları söyledi:

"Dolar kurundaki artış, para arzındaki artışla aynı hızda ilerlemek zorunda olmasa da sonunda dolar kurunu yakalayabilir veya aşabilir. Dolar kurunun kendiliğinden düşmeyeceğini unutmamamız gerekiyor. Şu an için dolar kurunun düşmesi mümkün görünmüyor. Ancak yarın dolar kurunun 35 TL’ye çıkması ve fazla olduğu düşünüldüğünde, piyasa dolar kurunu düşürebilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN