Dolarda son 24 çıkmazı… İlk kez bu rakama yükseldi! Baskı üstüne baskı geldi! İşte dolardaki son durum

Dolarda son 24 çıkmazı… İlk kez bu rakama yükseldi! Baskı üstüne baskı geldi! İşte dolardaki son durum

Dolar hız kesmeden artışına devam ederken geçtiğimiz gün tarihi bir rekor geldi. İlk kez 32 TL'ye kadar yükselen dolar seçime 25 gün kala talep patlaması yaşıyor. Bankalar arası piyasa ile Kapalı Çarşı arasındaki makas açıldıkça açıldı. Dolar fiyatlarındaki son durumda merak ediliyor. İşte 7 Mart Dolar, Euro, Sterlin fiyatları…

Dolar geçtiğimiz gün 32 TL seviyesini görerek tarihi bir rekora imza attı. Dolar kurunun artışı vatandaşları da hareketlendirdi. Kur fiyatlarının artmasının en önemli nedenlerinden biri vatandaşların dolar talebi olduğu belirtilirken Kapalı Çarşı döviz bürolarında dolar talebine yetişmekte neredeyse imkansız bir hale geldi. Güne 31,83 TL'den başlangıç yapan doların yanı sıra Euro 34,93, İngiliz sterlini 40,62 TL ve İsviçre frangı 36,12 TL ile güne başlangıç yaptı. İşte 7 Mart Dolar, Euro, Sterlin fiyatları…

TALEP PATLAMASI YAŞIYOR

En çok tercih edilen yapıların araçlarından biri olarak karşımıza çıkan dolar Kapalıçarşı'da kapış kapış gidiyor. Kapalıçarşı'da dolar da talep patlaması yaşanırken Merkez Bankası müdahalesi de gecikmedi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 8 ay sonra ilk kez Türk Lirasında uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemi için düğmeye bastı. Merkez Bankası'nın Dolar üzerindeki baskısı hız kesmeden devam ederken yatırımcının talebi de katlanarak artıyor.

dolar-tl.jpg

BASKI DEVAM EDİYOR

Bankalara talimat göndererek çeşitli önlemler alınmasını işaret eden Merkez Bankası, belirli bir limitin üzerinde döviz alım satım işleminin yapılmayacağını belirtti. Merkez Bankası'nın bankalara bir diğer talimatı ise alım satım makasının açılması oldu. merkez Bankası'ndan bir önlemde kredi büyümesine yönelik oldu. Morgan Stanley ise dövize artan talebin sebeplerini olarak; seçim belirsizliği, KKM'den çıkış, mevduat faizlerinin düşüş olduğunu raporunda belirtti.

dolar-1.jpg

Analistler tarafından yapılan açıklama doğrultusunda seçim sonrası nisan ayında doların 34 TL seviyesine yükselebileceği belirtilirken bu rakamın Haziran ayı itibariyle 40 TL'ye kadar yükseleceği belirtildi.

7 MART 2024 DÖVİZ KURLARI

7-mart-dolar.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN