Dünyaca ünlü analistlerden şok açıklama! Dolara faiz şoku: İbre kırmızıya dönüyor! O tarihten sonra 30 TL’ye düşecek

Dünyaca ünlü analistlerden şok açıklama! Dolara faiz şoku: İbre kırmızıya dönüyor! O tarihten sonra 30 TL’ye düşecek

Haftanın 3 gününde dolarda kontrollü yükseliş hız kesmeden devam ederken taleplerdeki artış da düşmek bilmiyor. Seçim sonrasında yabancı bankalar tahminlerini açıklamaya devam ederken güncel kurlarda merak ediliyor. İşte 13 Mart 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve döviz kurları…

Dolar üzerindeki baskının azalması hızlı bir değer kazanmasına neden olurken Yıl sonuna kadar dolar fiyatının 40 TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor. Merkez Bankası'nın rezerv eritme çabaları devam ederken Ocak ayı içerisindeki cari açık 37,5 dolar olarak açıklandı. Cari açıktaki düşüş dikkat çekerken Türk Lirası üzerindeki baskının da biraz olsun azalması herkesin içine su serpiyor. Merkez Bankası'nın devam eden hamlelerine karşı analistlerin yorumları da oldukça çarpıcı oluyor. Merkez Bankası'nın dolara karşı yeni bir hamle beklentisi yabancı bankaların en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. Haftanın 3 gününde Dolar 32,09 TL olarak güne başlangıç yaparken Euro 35,12 TL, İngiliz sterlini 41,05 TL İsviçre frangı ise 36,56 TL olarak güne başladı.

DÖVİZ KURLARINDA HIZLI ARTIŞ

Bank of America Securities ekonomistleri tarafından gerçekleştirilen Nisan değerlendirilmesi doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 300-500 baz puanlık faiz artışı beklentisi olduğunu belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından döviz kurlarında ani bir artış beklentisi olduğu aktarıldı. Döviz kurlarında yaşanan son artışların geçici olduğu tahminleri gelmeye devam ederken Deutsche Bank, geçtiğimiz gün yayındadır raporda Merkez Bankası'nın bu ay 500 baz puan faiz artışı ihtimalinin yüksek olduğunun altına çizdi.

dolar-tl.jpg

Analistler tarafından yapılan 500 baz puanlık faiz artışı yorumları ile birlikte dolarda önce sınırlı bir düşüş görüleceği daha sonra yatay bir seyrin seçim sonrasında 2 TL'lik bir düşüşe neden olabileceği aktarıldı.

Analistler 500 baz puan faiz artırımının dolarda önce sınırlı düşüş sonra yatay bir seyir seçimden sonra ise neredeyse 2 TL’lik düşüşe neden olabileceğini belirtti.

13 MART 2024 DÖVİZ FİYATLARI

13-mart-dolar.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN