Düşük emekli maaşı alanlara güzel haber! En düşük emekli aylığı o rakama yükseliyor...

Düşük emekli maaşı alanlara güzel haber! En düşük emekli aylığı o rakama yükseliyor...

Milyonlarca emekli seçimlerden önce maaşlarına zam bekliyordu ancak beklenen zam yapılmadı. Enflasyondaki artış ile birlikte en düşük emekli maaşı hızla erirken gözler gelecek olan zam haberlerine çevrilmiş durumda. Beklenen haber ise sonunda geldi. En düşük emekli maaşı alanlara güzel haber. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilk adımı attı. En düşük emekli aylığı o rakama yükseliyor. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşlarında yaşanan on dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yıl başında en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti ancak bu rakam emeklilerin isyan etmesine neden oldu. Gözler ise emekli maaşlarına gelecek olan zamlarda. Milyonlarca emekli 'En düşük emekli maaşına ek zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına zam gelecek mi?' sorularını araştırırken güzel haber sonunda geldi. Düşük emekli maaşı alanlar dikkat. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen yeni düzenleme ile birlikte en düşük emekli aylığı o rakama yükselecek. Hemen maaşlarınızı kontrol edin. İşte emekli maaşlarıyla ilgili gelecek olan yeni düzenleme ve maaşlara yapılacak olan zam oranı...

BAKANLIKTAN GÜZEL HABER GELDİ! EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI O RAKAMA ÇIKACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında en düşük emekli maaşına enflasyondaki orana göre artış yapılması planlanıyor. Gelen son dakika bilgisine göre, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya kadar yükseltilecek. Bu düzenlemeyle, enflasyon farkının da göz önünde bulundurulmasıyla birlikte maaşı düşük kalan emeklilerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

yeni-proje-2024-05-22t093450-989.jpg

Yeni düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin TL bandının üstüne çıkarılması öngörülüyor ve bu kapsamda kök aylık enflasyon oranında artırılacak. Bu düzenleme ile taban aylık yüzde 25 oranında zamlanmış olacak.

HAZİNE DESTEĞİ SAĞLANACAK

Emekli maaşlarına yapılacak zamların Hazine tarafından karşılanması planlanıyor. Özellikle 2000 yılı ve sonrasında emekli olan, kök aylıkları 5 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında değişen 7 milyon kişiye en düşük emekli aylığı olan 10 bin lira ödenebilmesi için Hazine desteği sağlanacak. Gerekli yasal düzenlemenin Meclis Başkanlığı'na sunulması, temmuz ayının ilk haftasında altı aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte gerçekleşecek.

Bu düzenlemelerin, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmesi ve enflasyon karşısında alım güçlerini koruması amaçlanıyor.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Temmuz 2024 emekli maaş zam oranı Mayıs ayı piyasa katılımcıları enflasyon beklenti anketinin yayımlanmasının ardından güncellendi. Mayıs ayı enflasyon beklentisi yüzde 3'ten 3,04'e yükselirken Haziran ayı enflasyon beklentisi ise 2,56 olarak açıklandı. Bu oranlar hesaplandığında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 25 seviyesine yaklaşmış olacak.

yeni-proje-2024-05-22t093507-740.jpg

REFAH PAYI ARTIŞI OLACAK MI?

Temmuz ayında emeklilere yönelik herhangi bir refah payı artışı yapılıp yapılmayacağına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kendisine yöneltilen soruya “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN