Düzce'de Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Düzce sosyal konutları nerelerde yapılacak? Düzce Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Düzce'de Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Düzce sosyal konutları nerelerde yapılacak? Düzce Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Dar gelirli vatandaşlara 14 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen TOKİ sosyal konut projesi müjdesinin ardından ilk gün sosyal konut projesine başvuran kişi sayısı 865 bini geçti. Arsa ve iş yeri başvuruları ise 10 Ekim 2022 tarihinde başlıyor. Vatandaşlar tarafından da Düzce ilinde kaç konut yapılacak? Sorusunun cevabı aranıyor. Peki Düzce ilinde TOKİ kaç konut yapacak? Düzce’nin hangi ilçelerine ne kadar konut yapılacak? İşte detaylar…

TOKİ tarafından yapılan açıklamalara göre sosyal konut projesinin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin iş yeri 2 yıl sonra hak sahiplerine teslim edilecek. Projenin ilk etabında ise 360 bin bağımsız birimden oluşacak.

SOSYAL KONUTLARIN PEŞİNAT VE VADELERİ NASIL OLACAK?

Konutlar %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

• Toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olunabilecek.

• Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 vadeyle yapılabilecek.

TOKİ

DÜZCE’NİN HANGİ İLÇELERİNE NE KADAR SOSYAL KONUT YAPILACAK?

TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesi 81 ilde, arsalar ise 7 bölgede satılacak.

İlk etapta yapılacak olan konutların 50 bini İstanbul ilinde, 18 bini Ankara ilinde, 12 bin 500’ü İzmir ilinde, 10 bini Gaziantep ilinde, 8 bin 650’si Bursa ilinde, 7 bin 500’ü Konya’da 5 bin 500’ü ise Kayseri ilinde inşa edilecek. Diğer illerde de nüfusa göre değişkenlik gösterecek sayılarda konutlar inşa edilecek.

TOKİ

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ sosyal konut projesine yönelik belirlenen başvuru şartları:

• İl sınırları içinde en az 1 yıl kadar süreyle ikamet eden ya da proje il nüfusuna kayıtlı olmak,

• Kendi, eşi veya çocuğu üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı mal varlığı olmamak,

• Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almayıp 18 yaş üstü olmak,

• Türkiye vatandaşı olmak,

• Bunlarla beraber her haneden sadece 1 başvuru alınacak.

• Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

TOKİ

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE KİMLERE KAÇ KONUT VERİLECEK?

• Emekliler %20: 50 bin konut

• Gençler %20: 50 bin konut

• Şehit yakınları - gaziler %5: 12 bin 500 konut

• Engelliler %5: 12 bin 500 konut

• Diğer Vatandaşlarımız %50: 125 bin konut

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN