Ehliyet sahiplerinin aklı başından gidecek! O borçlar tamamen listeden siliniyor: Siz de kapsamda olabilirsiniz

Ehliyet sahiplerinin aklı başından gidecek! O borçlar tamamen listeden siliniyor: Siz de kapsamda olabilirsiniz

2023 yılı itibari ile trafik cezalarına okkalı zam gelmişti. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yapılandırma yasası devreye sokuldu. Yasa ile birlikte trafik cezalarına da yapılandırma geliyor. O borçlar tamamen listeden silinecek! Sizde hemen yapılandırma başvurusu yapıp bu cezalardan kurtulabilirsiniz. Son başvuru tarihi paylaşıldı, sakın bu tarihini kaçırmayın! İşte merak edilen detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerin yaklaşması ile birlikte hükümet kanadından yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Dün emekli maaşlarına ek zam gelmiş ve en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye kadar yükseltilmişti. Gelen haber sonrası bu seferde yapılandırma yasası geliyor. Bu yasa ile birlikte trafik cezalarına da yapılandırma söz konusu olacak. Böylece o borçların tamamı silinmiş olacak! Sizde bu kampanyadan yararlanabilirsiniz. Son başvuru tarihi 31 Mayıs, sakın geç kalmayın. İşte detaylar...

TRAFİK CEZASI BORCU OLANLAR DİKKAT! YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILACAK

Yapılandırma yasası ile trafik cezalarına da yapılandırma geliyor. Detaylar tek tek belli oldu. Yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödeme gerçekleştiren kişiye hem ana parada hem de enflasyon farkında indirim yapılacak. 4 bin 538 liralık borç bin 871 liraya kadar inecek. Eğer trafik cezası borcunuz varsa borçlarınızı peşin ödeyerek naparada yüzde 25 indirim kazanmış olacaksınız. Enflasyon farkının ise yüzde 90’ı silinmiş olacak.

hghhgghhg.jpg

SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS

Trafik cezalarına gelen yapılandırmalar için son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlendi. Yapılandırmaya başvuranların borçlarındaki gecikme faizi silinerek bunun yerine Yİ-ÜFE hesaplanacak. 48 aya varan taksit imkanından yararlanılması halinde ana para ve Yİ-ÜFE'den oluşan borca belirlenen katsayı eklenecek. Peşin ödemeyi seçenler ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek.

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANIYOR

Aynı zamanda trafik cezalarını da dahil idari para cezalarında peşin ödemelerde ekstra bir indirim uygulanıyor. Eğer borç 30 Haziran'a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak. Yapılandırma başvurusu için son gün 31 Mayıs.

hjjhjh-20.jpg

Yeni yapılandırma düzenlemesinde öncekilerden farklı olarak küçük borçların silinmesi olanağı da getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN