Ekmek zamları bitmiyor! Bir ilde daha zam geldi: 210 gram ekmek bu fiyata satılacak

Ekmek zamları bitmiyor! Bir ilde daha zam geldi: 210 gram ekmek bu fiyata satılacak

Yılın son ayı zamlı geldi. Yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı kapsamında, o ilimizde ekmek fiyatları güncellendi. 210 gram ekmeğe gelen zammın ardından yeni fiyatlar paylaşıldı. Peki, hangi ilimizde ekmek fiyatları zamlandı? İşte tüm detaylar...

Ekmek fiyatlarına yeniden zam geldi. 2023 yılının başından itibaren sürekli olarak zamlanan ekmek fiyatları, yılın sonunda da zam aldı. Ülke genelinde yapılan ekmek zamlarına o ilimizde ismini yazdırdı. Zam sonrası ekmek fiyatları merak konusu oldu.

EKMEĞE ZAM GELDİ

Son 3 yıldır etkili olan enflasyon karşısında yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Hayat pahalılığının gündemde olduğu sıralarda, ekmek fiyatlarına yeniden zam geldi. Ekmek fiyatlarına son olarak 5 ay önce zam gelmişti.

Ülke genelinde yapılan zamlara Van ilimiz de ismini yazdırdı. Zam öncesinde 6 TL'ye satılan 210 gram somun ekmeğin fiyatı 7 TL'ye yükseldi. Zam öncesinde 7,5 TL'ye satılan çörek fiyatı ise 10 TL'ye yükseldi.

s-b2b8836863979ec2c9335574e272c755dd68f846.webp

EN UCUZ EKMEK VAN'DA

Ekmek fiyatlarında yapılan zammın ardından Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Van ilimizde 5 ay öncesinde gelen zamla beraber 6 TL'den satılan 210 gram somun ekmek, pazartesi gününden itibaren 7 TL'ye satılacak. Sabri Işık'ın açıklamalarına göre, en ucuz ekmek Van'da satılıyor.

Zam kararının 3 ay önce alınması gerekirdi fakat, esnaf tarafından yapılan fedakarlık sonucunda vatandaşı zor durumda bırakmama kararı alındığını paylaştı. Ekmek yapımında masrafların arttığını işaret ederek zamların ekmek fiyatına yansıdığını paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN