Elektrikli Mercedes Tek Bir Sarjla 1.000 Km'den Fazla Yol Kat Edebiliyor! İşte En Uzun Menzile Sahip Mercedes Vision EQXX

Elektrikli Mercedes Tek Bir Sarjla 1.000 Km'den Fazla Yol Kat Edebiliyor! İşte En Uzun Menzile Sahip Mercedes Vision EQXX

Mercedes Vision EQXX modeli bugüne kadar yapılan en uzun menzile sahip ve en yüksek verimliliğe sahip elektrikli otomobil modeli olarak ön plana çıktı. Mercedes EQXX modeli gerçekten dünya üzerinde 1.000 km’den fazla yol kat edebilen en uzun menzile sahip olan elektrikli araç olarak belirlendi.

Mercedes-Benz konsept otomobili, tek bir şarjla dört ülkede 1.000 kilometreden (621 mil) fazla yol kat etti.“Dünyanın en verimli elektrikli otomobili” olarak lanse edilen Mercedes Vision EQXX, yol boyunca İsviçre ve İtalya'dan geçerek Almanya'daki Sindelfingen'den Güney Fransa'daki Cassis'e sürüldü.

Yolculuk, şehirlerdeki gerçek dünya trafik koşullarını, otoyollar boyunca 140 km/s (87mph) hızla uzun süreli seyir ve İsviçre Alpleri'ni geçen bir bölümü içeriyordu.

haberici1-001.jpg

"SINIRLARI TEST ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mercedes-Benz Group AG'nin baş teknoloji sorumlusu Markus Schäfer, “Güney Fransa'ya yaptığımız başarılı yolculukla, verimliliğin yeni para birimi olduğunu gösterdik”

"Vision EQXX, otomotiv mühendisliğinin geleceği için bir plan sağlayan kapsamlı bir programın sonucudur... Mümkün olanın sınırlarını da test etmeye devam edeceğiz" dedi.

TEK BİR GÜNDE 1.008 KM'LİK YOLCULUK YAPILDI

Tek bir günde toplam 1.008 km'lik yolculuk yapıldı ve pilde hala yüzde 15 doluluk seviyesi ile tamamlandı. Vision EQXX sadece bir konsept otomobil ve bu nedenle ticari olarak mevcut değil, ancak Mercedes, bazı yenilikçi gelişmelerin halihazırda üretime entegre edilmesiyle gelecekteki araçlar için bir plan sunacağını umuyor.

Araç, navigasyon sistemi gibi araç içindeki elektronik aksamlara güç sağlayan 12 voltluk pili besleyen 117 güneş pili içeren sabit bir güneş çatısı içeriyor. Bu, ana pilin boşa harcanmasını önler ve menzili yaklaşık yüzde 2 artırır

ic-tasarim-001.jpg

"BU ZAMANA KADAR EN VERİMLİ YAPILAN MERCEDES"

Mercedes Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius, "Vision EQXX, şimdiye kadar yapılmış en verimli Mercedes" dedi.

"Arkasındaki teknoloji programı, elektrikli araçların geliştirilmesinde bir kilometre taşını işaret ediyor. 'Elektrikte lider olma' stratejik hedefimizin temelini oluşturuyor.”

haberici-3.jpg

1.000+km'lik yolculuk, günlük yollarda seyahat eden bir elektrikli araç için dünya rekoruna yakın ve bir kavram kanıtı pili ile donatılmış bir Tesla Model S'nin kat ettiği 1.200km'nin gerisinde kalıyor.

Başarı, standart bir Tesla'nın menzilinin iki katından fazlaydı ve seri üretilen benzinle çalışan araçların en yüksek menzilinden daha fazlasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN