Mercedes yine rekor kırdı! Vision EQXX tek şarj ile 1200km yol gitti

Son dönemlerde elektrikli otomotiv pazarında hızlı bir ivme yakalayan Mercedes, Vision EQXX ile tasarımının ve teknolojisinin dışında da dikkatleri çekmeye devam ediyor. Vision EQXX yapılan testlerde 1200 kilometreden fazla yol kat etti ve yeni bir elektrikli otomobil menzil rekoru kırdı. Yol şartlarında gerçekleştirilen test, EQXX'in Almanya'dan Birleşik Krallıkta bulunan Silverstone pistine gitmesiyle son buldu.

BARAN BEKİ | KARAR

Mercedes Vision EQXX elektrikli modeli ile sınırları zorlamaya devam ediyor. Yapılan testlerde Mercedes'in Almanya, Suttgart'da bulunan fabrikasından yola çıkan Vision EQXX Birleşik Krallığın Silverstone kentinde bulunan yarış pistine kadar mesafe kat etmeyi başardı.

Stuttgart'dan Silverstone'a gitmekle de kalmayan bu otomobil aynı zamanda Mercedes'in test pilotu ve aynı zamanda Forumla E sürücüsü olan olan Nick de Vries, Silverstone pistinde yaklaşık 11 tur attı fakat bu tur sayısının Mercedes tarafından biraz abartıldığını söylesek yalan olmaz.

eqxx4.png

DAHA ÖNCE DE BENZER BİR YOLCULUK YAPMIŞTI

Daha önce de benzer bir yolculuk yapmış olan Vision EQXX, Almanya'dan Fransa'ya yaklaşık 1000 kilometrelik bir yolculuk yapmıştı ve bu yolculuk da aynı şekilde yol şartlarında, trafikte gerçekleşmişti. 22 Haziran tarihinde ise toplamda 14,5 saat süren yolculuk Silverstone'da son buldu ve Mercedes yeni bir rekor kırdı.

Petrol devleri 2040'lı yıllarda üretilecek olan tüm otomobillerin elektrikli olacağı tahmininde bulunurken içlerinde Alman devlerinin de bulunduğu birçok otomobil üreticisi artık yeni motorlar geliştirmiyorlar.

eqxx3.png

YENİ İÇTEN YANMALI MOTORLAR GELMEYECEK

Yaklaşık bir yıl önce çıkan haberlerde Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararlar neticesinde, 27 üyenin de evet oyu ile 2035 yılından sonra Eski Kıta denilen bölgede içten yanmalı motor satışlarının duracağı öğrenilmişti. Euro 7 gibi yeni düzenlemelerin de gelmesi ile içten yanmalı motorlar, özellikle de yeni geliştirilecek olan motorların önünde çok daha büyük duvarlar oluşmaya başladı.

Bu haberler karşısında ise Alman devleri Mercedes ve Audi gibi şirketleri de içinde barındıran üreticiler, 2040 yılı itibariyle içten yanmalı motorlara veda edilmesi gerektiğini söylediler ve bu nedenle de yeni motorlar geliştirmeyeceklerini açıkladılar. Bu karar ise artık bu devlerin içten yanmalı motorlar için artık Ar-Ge yapmayacakları demek ve ellerinde bulunan motorlarda oynamalar yaparak 2040 yılına kadar kullanacakları anlamına geliyor.

eqxx1.png

LİMİTLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İsminin bilinmesini istemeyen bazı kişilere göre Mercedes yaptığı bu testte bu otomobili bu rekoru kırması için özel olarak ayarladığını iddia etti. İddiaya göre bu otomobile bazı kısıtlamalar konuldu ve bu sayede otomobil bu menzile ulaşabildi ve bu da kısacası İstanbul şartlarında bu otomobilin 1,000 kilometre gibi bir menzil kat edemeyeceği düşüncesine destek verdi.

modelsplaid.jpg
"1000 beygir güç üreten Tesla Model S Plaid"

BENZER BATARYAYI KULLANIYOR AMA GÜCÜ DAHA DÜŞÜK

Edinilen bilgilere göre 87 mil (140kmh/sa) maksimum hıza ulaşabilen bu araç aynı Tesla Model S'deki gibi, 100 kWh bir bataryaya sahip fakat bunun yanında Tesla Model S, Plaid gibi versiyonlarıyla 1000 beygir güce kadar çıkabilirken Vision EQXX yalnızca 241 beygir güç üretmektedir.

Mercedes'in yeni gözbebeğinin neler yapabileceğini zaman bizlere gösterecekken aracın ise Silverstone'dan Goodwood Festival of Speed'e, Batı Sussex İngiltere'ye doğru yola çıktığı biliniyor ve Mercedes tarafından edinilen bilgilere göre ise bu otomobil herhangi bir pit-stop'a ihtiyaç duymadan Goodwood Festivalinde yaklaşık 640 git-gel yapabilme kapasitesine sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN