İşte Mercedes'in F1 motorlu otomobili! Türkiye'de sadece bir kişi sahip olabilecek

Mercedes'in birkaç yıl önce duyurmuş olduğu ve bünyesinde F1 motoru bulunduran Mercedes AMG One sonunda resmi olarak tanıtıldı. Eski F1 pilotu Nico Rosberg'in de satın almış olduğu bu hiper otomobil yollar için özel olarak ayarlanmış bir F1 motoruna sahip ve bu motoruyla tam 1050 beygir güç üretiyor. Otomobil hakkındaki diğer detaylar ise Goodwood Hız Festivali'nde açıklanacak.

Mercedes'in yaklaşık 5 yıldır üzerinde çalıştığı ve yollara uygun bir F1 motoruna sahip olan AMG One, sonunda resmi olarak duyuruldu.

ESKİ F1 PİLOTU NİCO ROSBERG ÖVGÜYLE BAHSETMİŞTİ

2017 yılında ilk kez tanıtılmış olan model, eski F1 pilotu Nico Rosberg gibi kişiler tarafından da 'ilk bakış' adı altında övgülü incelemelere konu olurken bu araçtan 275 tane üretilmesi bekleniyor. Rosberg'in de kendi istekleri doğrultusunda yıllar öncesinde milyonlar ödeyerek satın aldığı otomobil ise yollara çıkmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı.

Aynı Formula 1'deki gibi 1.6 litrelik hibrit V6 motor kullanan bu özel otomobil hem yollarda hem de gerekli durumlarda pist üstünde yüksek performans sergilemesi için tasarlandı. Öte yandan duyanları şok eden bir diğer özelliği ise bu aracın Euro 6 emisyonlarını dahilinde üretilmiş olmasıdır.

a5-001.jpg

AYNI FORMULA 1 ARACI GİBİ ÇALIŞIYOR

Dört farklı motora sahip olan bu otomobil sahip olduğu içten yanmaları motorla temelde arkadan itişe sahiptir fakat sahip olduğu diğer elektrikli motorlar da devreye girdiğinde bu otomobil AWD sürüş yeteneğini kazanmaktadır. Aracın önüne bulunan iki motor 320 beygir güç üretirken üç numaralı motor ise içten yanmalı motoru desteklemektedir. Dördüncü motor ise Formula 1 araçlarındaki gibi elektrikli turboyla beraber çalışmaktadır ve tek başına 120 beygir güç üretebilmektedir.

a1-002.jpg

AERODİNAMİK TASARIMI TEZLERE KONU OLACAK

Böyle güçlü bir motora ve çok üstün teknoloji bataryalara sahip olmasının yanı sıra bu otomobili bir hiper otomobil yapan asıl özelliği sahip olduğu, üstün teknolojiyle geliştirilmiş olan aerodinamik tasarımıdır. Çok düşük hızlardan itibaren yere basma gücü üretmeye başlayan bu özel otomobilin maksimum hızında ne kadar yere basma gücü ürettiği resmi olarak açıklanmazken bu değerin 'pist modu' ile beraber çok yüksek rakamlara ulaşabileceği düşünülüyor.

a3-001.jpg

ÖZEL MODUYLA FORMULA 1 ARACINA DÖNÜŞÜYOR

Aktif arka kanat, ön difizör ve daha birçok katkı sağlayan teknolojik aerodinamik parçalara sahip olan otomobil 'Race Plus' modu ile normal halinden beş kat daha fazla yere basma gücü üretirken 'Race DRS' modu ise aracı adeta bir Formula 1 aracı haline getiriyor.

MERCEDES KONFORDAN ÖDÜN VERMİYOR

Safkan bir yarış aracının ruhuna sahip olan AMG One'ı gerçek bir Formula 1 aracından ayıran en büyük fark ise bu aracın sahip olduğu konfor olarak biliniyor. Oldukça modern, teknolojik ve konforlu bir şekilde tasarlanmış olan iç tasarımıyla beraber bu araç sahiplerini oldukça memnun edecek gibi gözüküyor.

aonekapak-001.jpg

TÜM OTOMOBİLLER DAHA ÇIKMADAN SATILDI

Bu araçtan sadece 275 adet üretilmesi beklenirken Mercedes tarafından açıklanan bilgilerde ise ilk modelin duyurulduğu andan itibaren 275 adetin tamamının satıldığı duyurulmuştu. Şimdilik 275 adetle sınırlı kalacağı düşünülen AMG One, Goodwood Hız Festivali'nde otomobil severlerin aklında kalmış olan diğer soru işaretlerini de gidermeyi hedefliyor.

TÜRKİYE'YE BİR TANE GELMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan sosyal medyada çıkan iddialara göre ise 275 adet üretilecek olan bu özel otomobilden Türkiye'ye sadece 1 tane gelecek ve sahibi ise Vural Ak olarak biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN