Elinde dolar olanlar dikkat! Dolar 30 TL olacak! İslam Memiş bizzat tarih verdi!

Elinde dolar olanlar dikkat! Dolar 30 TL olacak! İslam Memiş bizzat tarih verdi!

Elinde dolar bulunduran yatırımcılar dikkat! Ünlü ekonomist İslam Memiş, doların gidişatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş, o tarihe işaret ederek, "30 TL olacak" dedi. Elinde dolar olan kazanacak...

Dolar yatırımcılarını yakından ilgilendiren dolar piyasası, gün geçtikçe daha dikkat çekici açıklamaların odağı oluyor. Bu sefer Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar hakkında görüşlerini dile getirdi. Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrası düşüşe geçen dolar, tekrardan yükselme durumuna geçti.

"DOLAR YIL SONUNDA 29,70 TL OLACAK"

2.jpg

TGRT Haber'e konuk olan İslam Memiş, doların yıl sonu rakamını ve 2024 yılındaki rakamına ilişkin tahminde bulundu. Elinde dolar bulunanlara soğukkanlı olunması gerektiğini söyleyerek, "Sancılı bir süreçteyiz. Bir tünel var önümüzde. Bu tünel karanlık! Bu tünelin sonunda ışığı görenler işine sahip çıkanlar, parasına sahip çıkanlar olacak. Gerçek olan bir şey var bu süreçte sancılı ve uzun bir yol var. Orta vadeli programda açıklanan rakamsal değerler benim öngörümün oldukça altında. Yine bu stüdyoda yılsonu Dolar/TL kurundaki tahminsel öngörümü 29.70 olarak açıklamıştım. Bu rakamsal değerlerde bu yılsonundaki Dolar/TL kurunun 29.90 seviyesine tekabül ettiğini bize gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

2024 YILI TAHMİNİ 40 TL

3.jpg

Memiş açıklamalarına devam ederek 2024 yılına ilişkin doların ne kadar olacağıyla ilgili tahminde bulundu: "2024 yılının ortalamasını bize 36.80 lira olarak izah ediyorlardı. Kamuoyuna Dolar/TL kuru 40 lirayı görebilir dediğimiz zaman bize vatan haini diyorlardı. Devlet diyor bunu. 2025 yılında 43.90 diyorlardı. Benim öngörüm 2024 yılında 44 veya 45 seviyesine kadar yukarı yönlü ivme olacak." şeklinde açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN