Elinde doları ve hisse senedi olanlara vergi şoku! Rakamı duyan dolarını bozduracak

Elinde doları ve hisse senedi olanlara vergi şoku! Rakamı duyan dolarını bozduracak

Dövizden ve hisse senedi üzerinden kazanç sağlayanların karı düşecek! Son alınan karar bankada döviz hesabı olanları üzecek! TBMM'ye sunulan torba yasadaki o madde gündeme geldi. Yatırımcıların döviz kazancı düşecek...

Döviz hesabı bulunan yatırımcılara kötü haber geldi. Hisse senedi ya da döviz üzerinden kazanç elde edenler, kazancının büyük bir kısmını kaybedecek. TBMM'ye sunulan torba yasa teklifiyle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanırsa, döviz ve hisse piyasasında deprem olacak. İşte tüm detaylar...

TORBA YASA TEKLİFİ YATIRIMCILARI SARSTI

Yılın son ayında gündeme konu olan torba yasa teklifi, TBMM'ye sunuldu. Banka'da döviz hesabı bulunan yatırımcılar, faizlerden elde ettiği gelirle borsadan kazanılan paraya uygulanılan vergi oranı yüzde 40'a yükselebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisinde olan vergi artırımına dair bekleyişler başladı.

Ekonomi kapsamında tasarrufçuların dövize olan ilgisini azaltmak için bankalardan zorunlu karşılıkları artırmak dahil olmak üzere ek yükler paylaşıldı. Bu teklifle beraber tasarrufçu yatırımcıların döviz kazancını kısmaya yönelik ek maliyet hamleleri geliyor.

1633289.webp

BORSA VE DÖVİZ HESABI OLANLAR HEDEFTE

TBMM'ye sunulan torba yasa teklifinin 12'inci maddesinde bulunan bilgelere göre, Banka döviz üzerinden elde edilen gelire dair yüzde 40'a varan vergi alınması konusu paylaşılıyor. Cumhurbaşkanı'nın bu detaya yetki vermesi tahmin ediliyor. Artırma yetkisi yüzde 30 kadar olurken, vergi yükü yüzde 25 seviyelerine kadar yükseldi.

Kanunla beraber döviz yerine Türk Lirası borçlanma senetleri almak daha avantajlı hale gelecek. Borsa ve hisse senedi alım satımlarındaki kazanca uygulanan vergi ise en fazla yüzde 15 civarında artırılıyor. Artırma yetkisiyle "Yüzde 40'a kadar" yükseltilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN