Elinde gram altını ve doları olanlar dikkat: Bu fırsat kaçmaz... Pazartesi sabahı dananın kuyruğu kopuyor

Elinde gram altını ve doları olanlar dikkat: Bu fırsat kaçmaz... Pazartesi sabahı dananın kuyruğu kopuyor

Merkez Bankası Başkanlığı'nda yaşanan ani değişiklikler yatırımcıları nasıl etkileyecek? Elinde gram altını ve doları olanlar dikkat! Bu fırsat kaçmaz... Ekonomist Tunç Şatıroğlu piyasayı değerlendirdi. Pazartesi sabahı dananın kuyruğu kopuyor...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Son dönemde Merkez Bankası Başkanlığı'nda yaşanan hızlı değişiklikler, ekonomi çevrelerinde ciddi tartışmalara neden oluyor. Yaptığı tahminler genellikle doğru çıkan ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınmasının ardından piyasalara dair değerlendirmelerde bulundu. Şatıroğlu'na göre, merkez bankası başkanlarının kısa süreler içinde değişmesi, sağlık sorunları haricindeki nedenlerle gerçekleşiyorsa, bu durum özellikle uzun vadeli yatırım yapan yabancı yatırımcılar için olumsuz bir sinyal.

Yurt içi piyasalarda ise durum farklı yorumlanabilir; borsa hareketlerinde kısa vadeli iyimserlik sağlanabilir. Ancak Şatıroğlu, özellikle spekülasyon amaçlı hedge fonlar dışında, önümüzdeki aylarda yabancı yatırımcı girişinin beklenmemesi gerektiğini vurguluyor. Uzun vadeli yatırımcıların ana endişesi, enflasyon hedefi olan %36'ya ulaşılmadan faiz indirimlerine başlanması.

'GÜVEN İÇİN ÖNÜNDE TEK BİR SEÇENEK VAR'

Merkez Bankası rezervleri arttı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Erkan'ın görevden alınmasıyla birlikte piyasaların odak noktası, enflasyona ve Merkez Bankası'nın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Şatıroğlu, yeni başkanın faizi 500 baz puan artırarak uzun vadeli yatırımcılara güven verebileceğini ve faiz indirimi endişelerini gidererek olumsuz algıyı düzeltebileceğini belirtiyor. Bu, piyasalar için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Ekonomist, bu kritik dönemde Merkez Bankası'nın faiz politikasının yönünü belirleyecek olan yeni başkanın adımlarını merakla bekliyor. Şatıroğlu, enflasyonun yükseldiği bir dönemde faiz oranlarının sabit bırakılıp bırakılmayacağına veya Naci Ağbal dönemindeki gibi cesur kararlar alınıp alınmayacağına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN