Emekli bayram ikramiyesi alamayan EYT'liler dikkat! SGK duyurdu: O tarihte ödenecek!

Emekli bayram ikramiyesi alamayan EYT'liler dikkat! SGK duyurdu: O tarihte ödenecek!

Emeklilikte yaşa takılanlar yarın bayram ikramiyelerini alıyor! İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak adlandırılan ve daha önce bayram ikramiyesi alamayan vatandaşlar için müjdeli bir haber verdi. Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle ilgili açıklamasında SGK, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan 2023 tarihinden önce olan sigortalı ve hak sahiplerine ikramiyelerinin ödeme tarihini belirledi.

Nisanda gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan vatandaşların Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 9 Mayıs'ta ödeneceği açıklandı. Bu açıklama, EYT'lilerin bayramları daha da mutlu geçirmelerine yardımcı olacak.

bayram ikramiyeleri

SGK'nın düzenli olarak yaptığı ikramiye ödemeleri, vatandaşların maddi sıkıntılarını bir nebze olsun azaltmakta ve bayramlarını daha da keyifli hale getirmektedir. Bu nedenle, SGK'nın bayram ikramiyelerini zamanında ve düzenli bir şekilde ödemesi, vatandaşların memnuniyetini sağlamaktadır. EYT olarak bilinen ve emeklilik yaşını beklemeksizin emekli olmak isteyen vatandaşların durumlarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, son dönemde EYT'lilere yönelik bayram ikramiyesi müjdesi verildi. Bu kapsamda, 4C ve 4B statüsünde bulunan EYT'lilere de 2023 yılı Ramazan Bayramı için 1.500 TL ikramiye ödeneceği açıklandı.

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kurumun gelir ve aylık ödemesi yapılanlara Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye ödediği belirtilmiş ve 2023 yılı Mart ayı öncesinde gelir ve aylık alanların ile Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların ikramiyelerinin 14-19 Nisan 2023 tarihleri arasında ödendiği, Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödeneceği açıklandı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli bayram ikramiyesi alamayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için önemli bir açıklama yaptı. SGK'nın açıklamasına göre, emekli bayram ikramiyesi alamayan EYT'lilerin ödemeleri yarın yapılacak.

EYT'lilerin emekli bayram ikramiyesi alamamasının nedeni, emeklilik şartlarını sağlamamalarıdır. Emeklilik şartlarını sağlayamayan kişilerin emekli olmaları mümkün olmadığından dolayı, emekli bayram ikramiyesi almaları da söz konusu olamamaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN