Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Bakan zam sinyalini verdi. Ünlü ekonomist öğrendiği rakamı açıkladı

Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Bakan zam sinyalini verdi. Ünlü ekonomist öğrendiği rakamı açıkladı

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25’lik zammın ardında milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerine öndü. Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam sinyalini verdi. Ünlü ekonomist öğrendiği rakamı açıkladı...

Emeklilerin 2024'teki zam miktarları belli oldu ve gözler şimdi bayram ikramiyesine çevrildi. Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK) Başkanı Turgay Bozoğlu, bayram ikramiyesi konusunda açıklamalarda bulundu ve beklentileri paylaştı.

SGK açıkladı: 50 bin kişinin emekli maaşı iptal edildi! Sistemden kontrol etmek isteyenler için… - HABER24 - Son Dakika Haberler

Emeklilerin 2024'teki zam oranları yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu zam oranıyla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesine ulaştı. Ancak, emeklileri ilgilendiren bir diğer konu olan bayram ikramiyesi hala netlik kazanmış değil.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve zam sinyali vererek “Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız.” demişti. Ancak, kesin rakam henüz açıklanmadı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTACAK MI?

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İzmir'den aday adayı oldu - Siyaset Haberleri

Sözcü TV’de kendisine yöneltilen "Bayram ikramiyelerinin artırılmasına ihtimal veriyor musunuz?" Sorusuna, ekonomist Bozoğlu "İhtimal veriyorum. Seçim var da 2018'de yapılmıştı biliyorsunuz emekli ikramiyesi. Bugün o günkü düzeyini korumak için 5 bin 500 lira olmalıydı" şeklinde cevap verdi.

BOZOĞLU DUYDUĞU RAKAMI AÇIKLADI

Bozoğlu, "Emekli ikramiyelerini 5 bin lira yapacaklarını düşünmüyorum" diyerek "3 bin TL gibi bir rakam duydum ben. Umarım öyle yaparlar. Emekliler gerçekten yaşam savaşı veriyorlar. Burada bir şeyleri düzeltme imkanı olur" şeklinde konuştu.

Duyduğu rakamı paylaşan Bozoğlu, "Duyduğum rakam 3 bin TL... Emekli ikramiyelerine çok uzun zamandır dokunulmadı. Seçimler geldiği zaman biraz rahatlama oluyor. 1 Nisan'dan sonra doğalgaz ve elektrik zamları da gelecek karşımıza. Merkez Bankası'nın enflasyon raporundan anladığım kadarıyla onların etkilerinin çok köklü olmayacağını düşünüyorlar. Asıl güvendikleri de geçen sene temmuz ve ağustos aylarında sırasıyla yüzde 9.49, yüzde 9 enflasyon oranları görmüştük, bunlar hesaptan çıkacak. Baz etkisi dediğimiz şeyi yaşayacağız. Buna güveniyorlar." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN