Emeklinin Temmuz telaşı başladı! Temmuz zammı ne kadar olacak? Detaylar belli oldu

Emeklinin Temmuz telaşı başladı! Temmuz zammı ne kadar olacak? Detaylar belli oldu

Emekli vatandaşlar Ocak ayını geride bırakırken bu kez de Temmuz zamları hakkındaki detayları dikkatle takip ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Şubattan itibaren aylık enflasyonun düşmesini öngörüyoruz” açıklamalarının ardından emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı araştırılmaya başladı. Temmuz zamlı detayları netlik kazanıyor. İşte emekli maaşlarındaki son gelişmeler…

Ocak ayında en yüksek fiyat artışı hava yolu ile yolcu taşımacılığında görülürken %30,43 olarak kayda geçti. Yine Ocak ayı içerisinde en fazla fiyat düşüşü %4,19 ile çocuk giyim sektöründe yaşanırken bakan Şimşek yıllık enflasyonda ikinci yarıda belirgin bir gerileme beklentisi olduğunun altını çizdi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda Temmuz zamları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte emekli maaşlarındaki son gelişmeler…

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI GÜNCELLEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon rakamlarında güncellemeye gitti. TÜİK tarafından açıklanan verilere votka, kadın montu, düğün ve nişan salonu gibi kira giderleri de eklendi. Bunun yanı sıra çocuk ayakkabısı da sepetten çıkarıldı.

para-kazanmak.jpg

81 il, 227 ilçe, 28.852 iş yeri ve 5.246 konut dikkate alınarak 2024 TÜFE rakamları hesaplandı. Ana grup ağırlığında değişiklik yaşanırken gıda ve alkolsüz içeceklerde ağırlık azalırken ulaştırmada ise ağırlığın arttığı kayda geçti.

EMEKLİYE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Adım adım Temmuz ayına yaklaşırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ocak ayı enflasyonu ile birlikte Temmuz zamlarını araştırmaya başladı. Temmuz ayında görülecek zam rakamları için %6.7 tahminleri geldi. 2024 yılının ilk yarısında emekli ve memur maaşlarını ise %49,25 oranında zam yapıldı.

maas-hesap.jpg

İŞYERİ KİRALARI ARTTI

Borçlar Kanunu tarafından belirlenen tavan uygulama kapsamında işyeri kira oranında %25 artış sınırının devam edeceği bildirildi. İşyeri sahipleri 112 aylık ortalama kapsamında %54,72 oranında yapılan bir artışla kontrat yenileme sürecine devam edecek. Esnaf için önemli bir yere sahip olan kira ücretlerinde %25 tavan uygulama isteği devam ediyor. Kira maliyetlerinin zorluğu esnafın belini bükerken pazarlıkta belirlenen oranın altında zam yapma talebi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN