Erdoğan EYT'ye son noktayı koydu! EYT rafa mı kalkıyor? Depremin ardından Erdoğan'dan flaş karar

Erdoğan EYT'ye son noktayı koydu! EYT rafa mı kalkıyor? Depremin ardından Erdoğan'dan flaş karar

Son dakika EYT haberleri... Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde flaş gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından EYT çalışmaları askıya alınmıştı. Peki bu durum EYT'yi nasıl etkileyecek? EYT iptal mi olacak? AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre depremin verdiği zararlar sebebiyle EYT’nin 1 yıl ertelenmesini istediği öne sürüldü. Beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından EYT çalışmaları askıya alınmıştı. Alınan karar sonrası 'EYT iptal mi edilecek? EYT düzenlemesinde son durum ne?' sorularını gündeme taşındı. Aynı zamanda bazı AK Parti üyelerinin MYK toplantısında depremin verdiği zararlar sebebiyle EYT’nin 1 yıl ertelenmesini istediği iddia edildi. Ortaya çarpıcı iddialara atılmaya devam edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş bir karar geldi. İşte son dakika EYT haberinin detayları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Gelen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT düzenlemesinde son noktayı koyduğu belirtildi. Erdoğan'ın bu hafta içerisinde EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesi yönünde talimat verdiği belirtiliyor.

fggfhgf.jpg

Bu hafta gözler AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına çevrilmişti. 6 saat boyunca süren toplantının gündeminde EYT yer alıyordu. Sözcü'de yer alan habere göre, Erdoğan, EYT teklifinin Meclis’ten aynen geçirilmesi yönünde talimat verdi. Bu hafta içerisinde düzenleme görüşülecek.

EYT RAFA MI KALKIYOR?

Yapılan görüşmelerde EYT düzenlemesinin Hazine'ye büyük yük olacağı ifade edildi. Gelen bilgilerde EYT düzenlemesinin gözden geçirilmesi gerektiği yönünde tavsiyeler verildiği belirtildi. Öyle ki bir üyenin “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” ifadesini kullandığı iddia edildi.

fggfgfgf-11.jpg

Tüm bunlara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT düzenlemesinde geri adım atmadığı ve bu hafta içerisinde konunun Meclis’te görüşülmesi gerektiği talimatını verdiği belirtildi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? İŞTE SON DURUM

EYT kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Fakat henüz yasa geçmiş değil. Yasanın bu geçen hafta geçmesi bekleniyordu fakat Kahramanmaraş depremi sonrası süreç uzadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık" açıklamasını yaptı.

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EYT yasanın Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuruların başlaması bekleniyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT için öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi şartı bulunuyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak yer alıyor. EYT'de yaş şartı bulunmuyor.

fggfgffg-1.jpg

EYT MAAŞI NE KADAR OLACAK?

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarıyla ilgili, “SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN