Erdoğan, milyonlarca emekli ve memurun maaş zammı resmen açıkladı! Memur ve emeklilerin cebi para görecek... İlk altı ay geçerli

Erdoğan, milyonlarca emekli ve memurun maaş zammı resmen açıkladı! Memur ve emeklilerin cebi para görecek... İlk altı ay geçerli

Son dakika haberi... 2023 yılının en merak edilen konularından biri memur ve emekli maaşlarına gelecek olan zam oranıydı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sabah saatlerinde Aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. Bu doğrulta son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek zammı açıkladı. İşte güncel yeni memur maaşları...

Memur maaşı zammı son dakika haberleri... Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği memur maaşı zam oranları netleşti. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 1,18 oranında gerçekleşti. Bununla beraber memur zammı 2023 refah payı hariç belli oldu. Alınan kararlar sonrası '2023 memur zammı ne kadar oldu? Memur maaşlarına ne kadar zam geldi?' sorularını araştırılmaya başlandı. Beklenen haber ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Ek zam oranı belli oldu. Emekli ve memurlar bayram edecek. İşte 2023 güncel meslek meslek memur maaşları...

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Buna göre enflasyon aylık bazda 1,18 yıllık bazda ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. 6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,39 olarak gerçekleşti. Bu rakam refah payı hariç Ocak 2023 SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı oldu. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil memur ve memur emeklisi zam oranı ise 16,47 oldu.

fgbgfb-2.jpg

SON DAKİKA: MEMUR MAAŞLARINA EK ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaşları için flaş bir karar aldı. Bugün canlı yayında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlilerin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran yüzde 14 olarak ortaya çıkmıştır. Tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum."

fgngf.jpg

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Enflasyon, Aralık 2022'de yıllık bazda yüzde 64,27 olurken, bu rakam son 9 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. Aralık 2022 enflasyonuna göre, memur ve memur emeklilerine yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 15,4 zam yapılması öngörülüyor.


MEMUR ZAMMI NASIL HESAPLANIYOR?

Memur zammı, her yıl 6 aylık dilimler halinde Ocak ve Temmuz döneminde 2 kez belirleniyor. Memur maaşları önceki dönemde aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon farkı ve yeni toplu sözleşme zammının toplamı kadar zam alıyor. Temmuz döneminde toplu sözleşme zammı yüzde 7 olurken, bu rakam Ocak 2023 için yüzde 8 olarak uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN