Ev alacak ve ev satacak herkesi ilgilendiriyor: Sistem değişti! Bir anda 100 bin TL ceza alabilirsiniz, aman dikkat

Ev alacak ve ev satacak herkesi ilgilendiriyor: Sistem değişti! Bir anda 100 bin TL ceza alabilirsiniz, aman dikkat

İlan siteleri ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi. Değişiklikler, gayrimenkul sektöründe adil bir rekabet ortamını sağlayacak, sahteciliğin ve manipülasyonun engellenmesini destekleyecek. İşte detaylar...

Gayrimenkul satışında sahte ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için eylül ayı sonunda çıkarılan yönetmelik 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girdi.

KİMLİK DOĞRULAMADAN EMLAK İLANI VERMENİN CEZASI NE KADAR?

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, ilan girişlerinde mal sahibinin emlakçılara verdiği yetki belgesi ile ilanın gerçekten o kişiye ait olduğunu ispatlaması gerekecek.

Mal sahiplerinden sözleşme alınması ve tüm bilgilerin eksiksiz, doğru girilmesi gerekecek. Uymayanlar hakkında yasalar gereği 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası uygulanacak.

EMLAK FİYATLARI DÜŞECEK

Bununla birlikte emlak piyasasında spekülatif fiyat artışlarının ve emlak platformlarında yer alan ilanlardaki bilgi kirliliğinin önlenmesini hedeflense de uzmanlar aynı fikirde değil.

Uzmanlar, yeni düzenlemenin emlak fiyatlarında bir düşüşe yol açacağını düşünmüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN