Ev tapusu çeşitleri nelerdir? Mavi ve pembe renkli tapu belgesi arasındaki farklar

Ev tapusu çeşitleri nelerdir? Mavi ve pembe renkli tapu belgesi arasındaki farklar

Ev alanlar ve üzerine tapu yapacak olanlar kaç çeşit tapu olduğunu araştırıyor. Peki tapu çeşitleri melerdir? Mavi ve pembe renkli tapu belgesi arasında ne fark var? İşte konuya ilişkin detaylar...

Tapu almadan önce tapuları araştıran kişiler kaç çeşit tapu olduğunu ve bu tapuların ne anlama geldğini araştırıyor. Birbirinden farklı anlamlara gelen tapular vardır. Peki bu tapu türleri nelerdir? İşte detaylar...

Tapu nedir?

Tapu belgeleri Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Bu belge, arazi üzerine inşa edilen yapının veya arazinin belli bir bölümünün sahipliğini kanıtlayan hukuki olarak geçerli yazılı ve resmi bir belgedir. Gayrimenkullere ait ayrı tapu belgeleri vardır. Gayrimenkulle alakalı bütün bilgiler tapu da bildirilmektedir.

Tabu türleri nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi gayrimenkullere ait farklı tapu türleri bulunmaktadır. Dolayısıyla mülk almak isteyen vatandaşlar istedikleri mülkün tapusu ne ise onunla alakalı bilgi edinmelidir.

Mavi ve pembe renkte olan tapular tasarım ve içerik açısından aynı özelliklere sahiptir. Lakin bu tapuların nitelikleri ve amaçları birbirinden ayrıdır.

Mavi renkli tapu belgesi nedir?

Mavi renkte olan tapu belgeleri ortada bir arsa olduğunu lakin üzerinde bir yapının bulunmadığını ifade eder. Ayrıca yapının inşaatına daha yeni başladığını da temsil eder. Mavi renkteki tapular daha resmi olduğunu gösterir ve kat mülkiyetine geçilmediğini ifade eder.

Pembe renkli tapu belgesi nedir?

Bu renkteki tapular ise mülke ait inşaat ilerinin bitmesinden sonra projede onaylı olan bağımsız alanların yer aldığını, mülkün kullanım alanlarını ve aynı zamanda belli hisselerin olduğunu gösterir. Pembe renkli tapular, kat mülkiyeti alınmış mülklere verilen isimdir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN