EYT'yi kaçıran kişilere müjde! SGK erken emeklilik sistemini duyurdu: Şartları sağlayanlar gün beklemeyecek

EYT'yi kaçıran kişilere müjde! SGK erken emeklilik sistemini duyurdu: Şartları sağlayanlar gün beklemeyecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıran kişilere ikinci bir müjde geldi. Seçimlerin ardından gözler erken emeklilik düzenlemesine çevrilirken beklenen haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) erken emeklilik sistemini duyurdu. Şartları sağlayanlar gün beklemeyecek. İşte erken emeklilik sisteminin detayları...

Türkiye'de milyonlarca çalışan erken emeklilik hayali kurmakta. EYT düzenlemesi ile birlikte 3.5 milyonu aşkın kişi erken emeklilik fırsatından yararlandı. Peki EYT'yi kaçıranlar nasıl erken emekli olabilecek? Milyonların beklediği haber geldi. EYT'yi kaçıran kişilere müjde! SGK erken emeklilik sistemini duyurdu. 2000 sonrası sigorta girişi olanlar bu haber sizin için. Bu şartları sağlayanlar gün beklemeyecek. İşte erken emeklilik için gereken şartlar...

EYT'Yİ KAÇIRANLARA MÜJDE! SGK ERKEN EMEKLİLİK SİSTEMİNİ DUYURDU

Milyonlarca çalışanın beklediği erken emeklilik düzenlemesinin çalışmaları Meclis'te sürmekte. Detaylar merakla beklenirken SGK'dan yeni bir duyuru yapıldı. Erken emekli olmak isteyen vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Peki, kimler erken emekliliğe başvurabilir? Erken emeklilik yolları neler? Erken emeklilik koşulları neler?

SGK tarafından yapılan duyuruda, çalışanların en az 3600 gün primi olması halinde kimlerin kısmi emeklilik sisteminden yararlanabileceği açıklandı. Primi yetmeyenlere prim indirimi ile hak tanıyan SGK, bunun için 10 yıla, yani 3600 güne primi çekti. Prim sayısını tamamlamak için imkanı kalmayan vatandaşlar kısmi emeklilik için başvuru yapabiliyor.

yeni-proje-2024-04-03t140329-941.jpg

YAŞA BAĞLI ERKEN EMEKLİLİK

Prim günü yetersiz olan bir kesim içinse yaşa bağlı erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Bundan faydalanmak isteyen vatandaşların ilk sigortalılık tarihine bakılıyor. Primi yetersiz olan ve primini tamamlamak için yaş nedeniyle şansı olmayan vatandaşlar emekli olmak için bu haktan yararlanarak başvuru yapabiliyor.

yeni-proje-2024-04-03t140347-792.jpg

SİGORTA GİRİŞİNE DİKKAT

İşe girişi yapılan vatandaşların sigorta başlangıç tarihi emeklilik sisteminde büyük bir önem taşıyor. Emeklilik koşullarının belirlenmesine de etki eder. 9 Eylül 1981 tarihinden öne çalışan kadınlar 3600 gün ile 50 yaşında emekli olabiliyorlar. Örneğin 9 Eylül 1976’dan önce işe girişi yapılan erkekler 3600 gün primle 55 yaşında emeklilik haklarını alabiliyor. İlerleyen tarihlerde emeklilik haklarını elde eden vatandaşlar için belirli bir yaşın ve 15 yıl sigortalı kalma süresinin tamamlanmış olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN