Fatura derdi olanların imdadına PTT yetişti! Başvurunuzu hemen yapın: 225 TL fatura desteği başladı

Fatura derdi olanların imdadına PTT yetişti! Başvurunuzu hemen yapın: 225 TL fatura desteği başladı

Elektriğe gelen zam faturaları şişirmeye devam ederken birçok kişi faturasını ödemekte sıkıntı yaşıyor. Bu noktada devreye giren PTT, belirli şartlar karşılığında elektrik faturası yardımı yapıyor. Peki, PTT elektrik faturası yardımı kimleri kapsıyor? PTT elektrik faturası yardımı neye göre belirleniyor? İşte detaylar...

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşları kapsayan yeni destek programı, milyonlarca vatandaşın yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. PTT şubelerinden elektrik desteği alabilecek vatandaşlar, böylelikle bir nebze de olsa rahat nefes alabilecek.

DESTEK MİKTARI DEĞİŞİYOR MU?

Elektrik faturası destekleri hanedeki kişi sayısına göre belirlenmektedir. Bu doğrultuda yapılacak elektrik faturası destekleri şöyle; 1-2 kişilik hanelere yada 75 kWh yani 112,63 TL, 3 kişilik hanelere ayda 100 kWh yani 150,17 TL, 4 kişilik hanelere ayda 125 kWh yani 187,71 TL, 5 ve üzerindeki hanelere ise ayda 150 kWh yani 225,25 TL elektrik faturası yardımı yapılacaktır.

ct-h-5-ic.jpg

Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar kimlik belgesi, mesken tipi elektrik faturası ve kronik hastalığından dolayı tıbbi cihaza bağlı olan hastanın sağlık raporu ile birlikte PTT şubelerine giderek başvurularını yapabilecekler.

Özellikle kronik hastalığından dolayı cihaza bağlı e düzenli sosyal yardım alan aileler ile tıbbi cihaz elektrik sarf desteği bileşeni için ihtiyaç sahibi olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca belirlenmiş olan haneler destekten yararlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN