Fiyatını duyan Ferrari, Porsche yerine bunu alacak! Xiaomi destekli marka spor otomobil piyasasını sarsacak

Fiyatını duyan Ferrari, Porsche yerine bunu alacak! Xiaomi destekli marka spor otomobil piyasasını sarsacak

Ferrari ve Porsche'a rakip geldi! Xiaomi destekli marka otomobil piyasasını sarsacak! Fiyatı duyuruldu, öğrenen Ferrari, Porsche yerine bunu alacak! Sadece rekabetçi fiyatıyla değil, performansıyla da otomobil tutkunlarının ilgisini çekecek...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Xiaomi destekli Tianjin Gongjiangpai Auto Technology, dünyanın tanınmış spor araç markalarına ciddi bir rakip olarak çıkıyor. Şirketin yeni elektrikli spor otomobili SSC SC-01, etkileyici performans özellikleri ve rekabetçi fiyatıyla dikkat çekiyor.

resim-2024-01-24-092516905.png

SC-01, 42.000 dolar (1 milyon 260 bin TL) gibi uygun bir ön satış fiyatıyla sunuluyor. Bu fiyat etiketi, otomobilseverlerin dikkatini çekmeye yetiyor. Elektrikli spor otomobil, 2024 yılında Çin pazarında satışa sunulacak.

SC-01, 4105 mm uzunluk, 1830 mm genişlik ve 1160 mm yükseklik ölçülerine sahip. Yaklaşık 1370 kg ağırlığındaki araç, 380 mm yükseklikteki ağırlık merkeziyle GT3 yarış arabalarını hedef alıyor. Krom-molibden çelik boru çerçeve gövdesi ve ortaya monte edilmiş pil düzeni, hafif ve aerodinamik bir yapı sunuyor.

YARIŞ OTOMOBİLİ HAVASI VEREN İÇ TASARIM

resim-2024-01-24-092509993.png​​​​​​​

İç mekanda fiziksel düğmeler, yarış koltukları ve Edifier ses sistemi yer alıyor. Elektrik motoru, 320 kW toplam tepe gücü ve 560 N·m tepe torku sunuyor. Araç, çeşitli sürüş modları ve aktif termal yönetim teknolojisi ile donatılmış. 160Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip merkezi yenilikçi güç pili, 520 km'lik CLTC kapsamlı menzili ve %30'dan %80'e kadar olan şarj süresi 25 dakikadan az sürüyor.

Aracın ağırlık dağılımı, Lotus Elise ve Toyota MR2 gibi orta motorlu spor arabaları andırıyor. Bu, aracın viraj alma, frenleme ve hızlanma performansını artırı​​​​​​​yor.

resim-2024-01-24-092522805.png​​​​​​​

Xiaomi tarafından önemli miktarda fon sağlanan SSC SC-01, BAIC tarafından üretilebilir ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı. Bu yeni spor otomobilin uluslararası pazarda satışa sunulup sunulmayacağı merak konusu olurken, MG Cyberster gibi benzer fiyatlı modellerle rekabet edip edemeyeceği de gözler önünde.

Tianjin Gongjiangpai Auto Technology'nin SSC SC-01'ini piyasaya sürmesiyle, Çin otomotiv endüstrisi, spor otomobil pazarında önemli bir oyuncu olarak konumunu güçlendiriyor. Bu yeni araç, performans ve fiyat açısından dünya çapında tanınan spor araç markalarına ciddi bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN