Geely tarih yazdı: Çin otomotiv devrimi gerçek oldu: Merceedes ve BMW gibi Alman devlerini geçti

Geely tarih yazdı: Çin otomotiv devrimi gerçek oldu: Merceedes ve BMW gibi Alman devlerini geçti

Dünya genelinde otomobil satışları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle elektrikli otomobil kullanımının artmasıyla birlikte satışlar zirveye ulaştı. Peki sizce en çok otomobil satan marka hangisi? Listede zirvenin sahibini görünce şok olacaksınız. Çinli otomotiv devi Geely tarih yazdı. Merceedes ve BMW gibi Alman devlerini geçti. Satışlarda adeta rekorları altüst etti. İşte detaylar haberimizde...

Çinli otomobil devi Geely, tüm dünyayı şaşkına çeviren bir başarıya imza attı. 2024'ün ilk çeyreğinde 730.000 otomobil satarak Mercedes, BMW gibi dünya devlerini geride bırakan Geely, dünyanın en büyük 10 otomobil üreticisi arasına giren ilk Çinli marka oldu.

Geely, 2024'ün ilk çeyreğinde 730.000 araç satarak Mercedes ve BMW'yi geride bıraktı ve dünyanın en büyük 10 otomobil üreticisi arasına giren ilk Çinli marka oldu. Satışlarını yıllık %27 artıran Geely, Çin otomotiv endüstrisinin küresel arenadaki yükselişini simgeliyor.

yeni-proje-2024-05-28t093852-696.jpg

Satışlarda Yıllık %27 Artış!

Nikkei Asia'nın raporuna göre Geely, satışlarını yıllık bazda %27 gibi etkileyici bir oranda artırarak bu başarıya ulaştı. Zeekr, Volvo, Polestar, Smart, Lotus, Galaxy, Proton, LEVC, Geometry ve Radar gibi farklı segmentlere hitap eden geniş marka yelpazesiyle Geely, her zevke ve ihtiyaca uygun otomobiller sunuyor.

yeni-proje-2024-05-28t093912-249.jpg

Çin Otomotiv Endüstrisinin Yükselişi

Geely'nin bu başarısı, Çin otomotiv endüstrisinin küresel arenada giderek güçlenen konumunu gözler önüne seriyor. Geely'nin öncülüğünde Çinli otomobil üreticileri, yenilikçi teknolojileri, rekabetçi fiyatları ve geniş model seçenekleriyle dünya pazarında önemli bir oyuncu haline geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN