Türkiye genelinde girişimci kadınların dijital yetkinliklerini artırarak ekonomik bağımsızlıklarını güçlendiren "Dijitalde Hayat Kolay" projesi, 2025 yılına kadar 15 bin yeni kadına ulaşmayı hedefliyor.
Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğinde yürütülen "Dijitalde Hayat Kolay" projesi, kadınların dijital becerilerini geliştirerek ekonomik hayata aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor. 2019 yılından bu yana binlerce kadın girişimciye ulaşan proje, 2025 yılı sonuna kadar ek olarak 15 bin kadına daha destek sağlamayı planlıyor.
Proje kapsamında katılımcılar, dijital pazarlama, dijital finansal okuryazarlık, dijital reklamcılık, dijital içerik üretimi ve sosyal medya fotoğrafçılığı gibi alanlarda ücretsiz eğitimler alacak. Ayrıca tasarım odaklı düşünme atölyeleriyle girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmesi, hedef kitle analizi yapması ve pazarda doğru yöntemlerle yer alması sağlanacak.
ÖNAL: 30 BİN KADINA ULAŞILDI
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, dijital dönüşümün ekonomik ve sosyal kalkınma için kritik olduğunu belirterek, kadın girişimcilerin bu dönüşümde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Projenin ilk döneminde 30 bin kadına ulaşıldığını, bu süreçte mentörlük ve finansal desteklerin verildiğini ifade eden Önal, projenin sosyal etkisinin arttığını da söyledi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ise kadın girişimciliğinin ekonomik kalkınmadaki önemine dikkat çekerek, dijitalleşmenin girişimcilikte sürdürülebilirliği sağlamada önemli bir unsur olduğunu dile getirdi. Projenin kadın girişimcilerin dijital yetkinliklerini artırarak işlerini büyütmelerine yardımcı olduğunu söyledi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ MODELLERİ
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino, projenin kadın girişimcileri dijital araçlarla donattığını ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirdiğini ifade etti. Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu da girişimcilerin dijital yetkinliklerini artırarak sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerini amaçladıklarını vurguladı.
"Dijitalde Hayat Kolay" projesinin sosyal etki raporuna göre, eğitime katılan kadınların büyük çoğunluğu eğitimlerin kişisel gelişimlerine olumlu katkı sağladığını belirtti. Mentörlük desteği alan girişimcilerin yüzde 92’si ise programdan memnun olduklarını ifade etti.