Gram altın ve cumhuriyet altını uçtu! Bu bir tarihi rekor... Daha da yükselecek diyerek rakam verdi

Gram altın ve cumhuriyet altını uçtu! Bu bir tarihi rekor... Daha da yükselecek diyerek rakam verdi

Altın fiyatları yerel seçimlerin ardından dalgalanmalar başladı. Dolar kuru ve ons altından destek alan altın fiyatları, bu hafta yüzde 2,75 oranında artış gösterdi. Altın fiyatları konusundaki bilinmezliğe ünlü ekonomistten yanıt geldi. İşte altında beklenen rakam...

Ons altın fiyatlarındaki artış tarihi rekora imza atarken, dolar endeksi de artışına devam ediyor. 2024 yılında yüzde 3'e yakın bir artış olan dolar endeksi, altın fiyatlarını da etkiliyor. Altın fiyatlarındaki artışın sebebini açıklayan ekonomist, daha da yükselecek diyerek uyardı.

ALTINDA YÜKSEK TALEP

Son dönemlerde dünya genelinde artan gerginlik yatırımcıları da endişelendirdi. Jeopolitik gelişmelerin alevlenmesiyle, yatırımcılar yönünü güvenilir liman olarak altına çevirdi. Bireysel yatırımcıların yoğun talebi üzerine altın rezervlerinde artırma politikası ve merkez bankalarının altın talebi dikkat çekti. Altın fiyatlarındaki artışın bir diğer nedeni ise yüksek talep olduğu düşünülüyor.

0x0-altin-fiyatlari-17-haziran-2023-gram-altin-ceyrek-cumhuriyet-altini-ve-22-ayar-bilezik-bugun-ne-kadar-kac-tl-1686983249432.webp

ALTINDA TARİHİ REKOR

FED Başkanı Jerome Powell'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda faiz indirimine dikkat çekti. Dünyanın beklediği indirimlerin vakti geldiğini söyleyen Powell, ABD ekonomisi verilerine göre karar verileceğini söyledi.

Ekonomide yaşanan belirsizlikler ve Orta Doğu'daki gerginliği de hesaba katarak ekonomistlerden açıklamalar geldi. Ons altın fiyatlarındaki artışın devam edebileceği belirtilirken, birçok küresel kuruluş ons altın tahminlerini paylaştı. Yıl sonuna kadar ons altın fiyatının 2.500 dolar seviyelerine kadar yükselmesi bekleniyor.

0x0-3-haziran-2023-altin-fiyatlari-gram-altin-ceyrek-22-ayar-bilezik-ve-cumhuriyet-altini-bugun-ne-kadar-oldu-1685778911606.webp

GRAM ALTIN O RAKAMIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Yerel seçimlerin ardından yükseleceği düşünülen gram altında dalgalanmalar sürüyor. Dolar kurundaki düşüşlere rağmen, ons altın tarafındaki artışlar gram altını destekliyor. Altında yaşanan hareketliliği değerlendiren ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, ilginç bir hareket olduğunu belirtti. Tarihi rekoru gördüğünü işaret ederek, Orta Doğu'daki gerilimin altına yansıdı. Gram altının dolar kurundan destek alamasa da ons altından destekleneceğinin altını çizdi.

Altın fiyatlarında beklentilerini paylaşan Eryılmaz, altın almayı düşünenleri işaret ederek, "geri çekilmeler orta ve uzun vade için hem ons altın hem de gram altında alım fırsatıdır. Bu nedenle bu fırsatı kaçırmamak lazım. İkinci çeyreğin ortası gibi altında yükselişlerin daha hızlandığı bir süreç olacak. Ons altında 2600 dolarlar, gram altında 3000 ve üzerini çok rahat göreceğiz bu sene” sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN