Gürcistan'dan iPhone almak artık karlı mı? Rakamları görenler gözlerine inanamadı

Gürcistan'dan iPhone almak artık karlı mı? Rakamları görenler gözlerine inanamadı

iPhone fiyatlarına gelen zamların ardından vatandaşlarda uygun fiyatta iPhone almak için yurtdışını tercih ediyor. Gürcistan'dan iPhone almak karlı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. IMEI kayıt ücreti neredeyse 7 kat artarken rakamları görenler gözlerine inanamadı. İşte tüm detaylar…

Apple yeni ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Eylül ayında iPhone 15, iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin tanıtımını gerçekleştiren Apple, ürünleri satışa çıkardı. iPhone almak isteyen binlerce kişi güncel fiyatları da yakından takip ediyor. Türkiye'de oldukça uçuk fiyatları satılan iPhone'u yurtdışından almak isteyenler ise tercihini Gürcistan'dan yana kullanıyor. Peki, Gürcistan'dan iPhone almak karlı mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

İPHONE 15 FİYATI NE KADAR?

iPhone 15 almak isteyen vatandaşlar fiyatları da yakından takip ediyor.Özellikle iPhone 15 Pro modeli dikkat çekerken 128 GB versiyonu Apple'ın resmi sitesinde 64.499 TL'den satılmaktadır. Ben de tercih ettiğiniz renk ise fiyatı etkilemektedir.

gurcistandan-iphone-almak-ne-kadar.jpg

2023 YILI TELEFON KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl kasım ayı içerisinde Batum'da telefon kayıt ücreti 2.732 TL olarak görülüyordu. Bu yıl ise ücret 20.000 TL'ye yükseldi. Yeniden değerleme oranı doğrultusunda artan fiyatlar dikkat çekerken 2024 yılında değerleme oranına %58,46 oranında zam yapılması bekleniyor. Bununla birlikte telefon kayıt ücretlerinin de 30.000 TL'nin üzerine çıkabileceği işaret edildi. Yurt dışından telefon almayı düşünen kişilerin ise yeni zamlar gelmeden elini çabuk tutması gerekmektedir.

iphone-15-fiyatlari.jpg

GÜRCİSTAN'DAN İPHONE NASIL ALINIR?

Yurt dışından telefon almak isteyen birçok kişi Gürcistan'ı tercih etmektedir. Gürcistan'da iPhone 15 Pro 128 Gb versiyonu 3999 TL'den satılıyor. Kılıf ve koruyucu ekranın da eklenmesi ile birlikte ekstra 40 lari gibi fir fiyat ortaya çıkmaktadır. Bu da toplamda yaklaşık 3.840 TL gibi fir fiyat ortaya çıkarıyor. Bunun yanı sıra banka kartı ile yapılan işlemlerde ekstra 500 TL'lik bir fark ortaya çıkmaktadır. Kapsamda yurt dışından telefon alırken nakit ödeme yapmak daha karlı bir alışveriş sağlayacaktır.

iphone-15-pro.jpg

GÜRCİSTAN'DAN İPHONE ALMAK İÇİN NE KADAR ÖDEME YAPILIR?

7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla belirlenen rakamlar doğrultusunda Gürcistan'a gitmek için ödenecek rakamlar şu şekildedir:

  • iPhone 15 Pro 128 GB Gürcistan fiyatı: 40 bin 100 TL (3 bin 799 lari)
  • Taksi ücreti (gidiş-geliş): 900 TL
  • Yurt dışı çıkış harcı: 150 TL
  • BTK telefon kayıt ücreti: 20 bin TL
  • Ara toplam: 61 bin 150 TL
  • Vergi iadesi: 4 bin 411 TL
  • Toplam maliyet: 61 bin 150 – 4 bin 411 = 56 bin 739 TL
  • iPhone 15 Pro 128 GB Apple Türkiye fiyatı: 64 bin 999 TL
  • Diğer satış kanallarında güncel fiyat: 70 bin TL üzeri

2022 yılında Gürcistan'dan telefon almak çok büyük bir kar ortaya çıkarması dahi şimdilerde büyük avantaj sağladığı görülmektedir. Özellikle sınıra yakın yerlerde oturan kişilerin daha uygun fiyata alacağı göz önünde alındığında hem iPhone hem de Başka ürünler alarak yurtdışı gezisi yapmanın avantajlı olabileceği belirtiliyor. Bunun yanı sıra Gürcistan'ın yalnızca kimlikle girilebildiği göz önünde bulundurulduğunda vize ve pasaport işlemlerinin olmaması da ayrı bir avantaj sağlıyor. Telefonun sizin adınıza kayıt olacağı ve 3 yıl boyunca yalnızca sizin üstünüze bir GSM hattıyla çalışacağını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN