En son 1961 yılında görülmüştü...62 yıl sonra bir anda karanlıkta belirdi! Dünyanın gözü buna kitlendi

En son 1961 yılında görülmüştü...62 yıl sonra bir anda karanlıkta belirdi! Dünyanın gözü buna kitlendi

Tüm dünya bunu konuşuyor. En son 1961 yılında görüntülenmişti. Aradan geçen yılların ardında bir anda karanlıkta beliriverdi. Upuzun gagası ve dikenleri ile herkesi korkuttu. İşte tüm detaylar…

Endonezya'nın güneyinde bulunan Papua eyaletinde ortaya çıkan uzun gagalı dikenli karıncayiyen tüm dünyayı şaşkına çevirdi. 62 yıldır nesli tükendiği düşünülen o türün yeniden ortaya çıkması uzmanları da şaşırttı. İşte tüm detaylar…

62 YIL SONRA GÖRÜLDÜ

Oxford Üniversitesi’nden Yapılan Açıklama ile birlikte Cenderawashih Üniversitesi ile Endonezya Ulusal Araştırma ve İnovasyon Ajansı’nın (BRIN) da katıldığı araştırma ekibi ile birlikte Cyclops Dağları’nda düzenlenen keşifte beklenilmeyen anlar kayda geçti.

karincayiyen-kesfi.jpg

Cyclops Dağları’na kurulan uzaktan takip kamerası ile yaşananları anbean kayıt eden ekip dikenli karıncayiyen görüntülendiğini aktardı. Araştırma ekibi keşif gezisinde ortaya çıkan görüntüler ile birlikte en son 2008'de görülen bal yiyen bir kuş türü ve çeşitli böcek türlerine rastlanıldığının da altını çizdi.

1961 yılında Sadece bir kez görüntülenen ve tek delikliler takımında olan uzun gagalı dikenli karıncayiyenin yeniden ortaya çıktığı belirtildi. Diğer memeli türlerinin aksine yumurtlayarak çoğalan bu karıncayiyen adını ünlü doğa bilimci İngiliz Sir David Attenborough’dan alıyor.Tek deliklilerin geriye kalan 5 türünden biri olarak görülen “Attenborough’un uzun gagalı dikenli karıncayiyene” şimdiye kadar Cyclops Dağları’ndan başka hiçbir yerde rastlanılmadı.

nesli-tukenmisti-karincayiyen.jpg

Ortaya çıkan türün Uluslararası Doğal Hayatı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) nesli tehdit altındaki türlerin kırmızı listesinde yer aldığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN