Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre yeni haftaya iki önemli borçlanma işlemiyle başlıyor. Finansman programı kapsamında, yarın (7 Ekim Salı) iki ayrı ihale düzenlenecek.
SABİT KUPONLU TAHVİLİN İLK İHRACI
Bakanlık, 7 Ekim Salı günü yapılacak ihalede, 5 yıl (1820 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracına imza atacak. Bu tahvil, yatırımcılara uzun vadeli ve düzenli getiri imkanı sunmayı hedefliyor.
Aynı gün, yatırımcılar için bir diğer alternatif olan kira sertifikası satışı da gerçekleştirilecek. 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemesi yapılacak olan bu sertifika, Türk lirası gecelik katılım referans getiri oranına (TLREFK) endeksli olacak ve doğrudan satış yöntemiyle piyasaya sunulacak.
