Herkes musluk suyuna talim edecek! Damacana suya rekor zam! Fiyatlar katlandıkça katlandı

Herkes musluk suyuna talim edecek! Damacana suya rekor zam! Fiyatlar katlandıkça katlandı

Son bir yıl içerisinde fiyatı en çok artan ürünler arasında yer alan damacana su fiyatlarına bir zam daha geldi. Bu zamlardan sonra herkes musluk suyuna talim edecek. Fiyatlar katlandıkça katlandı vatandaş bu fiyatı veremem deyip çözüm yolu aramaya başladı. İşte damacana su fiyatları…

19 litrelik bir damacana suyun fiyatı bazı markalarda 100 TL'ye kadar dayandı. Ortalama bir damacanadan 95 bardak su elde edilirken bir bardak suyun maliyeti yaklaşık 1 TL'ye denk geliyor. Artan maliyetler ile birlikte aile bütçesini düşünen vatandaşlar da damacana su almaktan vazgeçiyor. Türkiye'de temel gıda ürünlerine yapılan zamlar etkisini gösterirken damacana su fiyatlarında yapılan artışlarda oldukça dikkat çekiyor. İşte damacana su fiyatları…

DAMACANA SU FİYATLARINA ZAM!

Enflasyon, gıda krizi derken damacana su fiyatları da bu durumdan etkilenen ürünler arasında yer alıyor. 19 litrelik damacana su fiyatı 1 yıl içerisinde iki katına ulaşırken bazı markalarda fiyat etiketlerinin 100 TL'ye kadar ulaştığı görülüyor. Ortalama bir damacanadan 95 bardak su elde edilirken bir bardak suyun maliyeti de yaklaşık olarak 1 TL'ye ulaştı.

damacana-su.jpg

Artan damacana su fiyatları kalabalık ailelerinin bütçesini zorlarken hızlı artış gösteren fiyatlar da beraberinde büyük bir endişe getiriyor. 2023 yılının Mayıs ayında 74 TL olan bir markanın damacana su fiyatı %29 artış ile 96 TL'ye ulaştı. Sektördeki fiyat aralığı genel olarak 85 TL ile 100 TL arasında değişiklik gösteriyor.

AİLE BÜTÇESİNİ ZORLUYOR

Bir ailenin aylık ortalama 5 damacana su tüketmesi durumunda sadece içme suyu için rakam 500 TL'yi buluyor. Cam ambalajda satılan bir markanın 19 litrelik Damacana suyu 2022 yılı sonunda 39.5 TL iken 2023 yılının başında %8.8'lik bir zam ile 43 TL'ye ulaştı. Yıl içerisinde ise ise yıl içerisinde 48.5 TL bir artış ile rakam 77 TL'ye ulaştı.

Aynı markanın ürününe 2024 yılı mayıs ayında baktığımızda ise %95.8'lik bir artış ile fiyatın 95 TL'ye kadar ulaştığını görüyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN