İkinci el araba alacaklar dikkat! Bu tuzak size de kurulabilir! "30 yıldır sektördeyim, böylesini ilk defa görüyorum"

İkinci el araba alacaklar dikkat! Bu tuzak size de kurulabilir! "30 yıldır sektördeyim, böylesini ilk defa görüyorum"

İkinci el araba satın alacaklar dikkat! Bu tuzak size de kurulabilir: "30 yıldır sektördeyim, böylesini ilk defa görüyorum." Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin...

Hatay'da ikinci el otomobil pazarında yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Bir aracın ekspertizinde sorun çıkmaması için başka bir aracın ekspertize sokulup, noterde farklı bir araçla satışı gerçekleştiriliyor. Bu olay, otomobil alıcılarını tedirgin ediyor.

Taraflar arasında fiyat anlaşmasının yapıldığı bir otomobil satışında, alıcı ekspertiz yaptırmak istediğinde araçta plaka olmadığı fark edildi. Ancak alıcı, bir gün öncesinde aynı araca ekspertiz yaptırdığını düşünerek herhangi bir şüphe duymadı ve satış işlemi gerçekleşti.

OTO YIKAMACISI DURUMU FARK ETTİ

Hakkımızda | Hospitacar Yetkili Oto Ekspertiz Merkezleri |

Ancak durumu fark eden oto yıkamacısı, aracın sol yanda boya olduğunu fark edince araç sahibini uyardı. Alıcı, farklı bir ekspertize başvurduğunda ise aracın sol tarafının boyalı olduğu raporlandı.

"İLK DEFA GÖRÜYORUM"

ATV'de yer alan haberde, uaşanan bu dolandırıcılık olayını değerlendiren ekspertiz uzmanı Mehmet Durgun, "30 yıldır bu sektör içerisindeyim. Birçok olayla karşılaştık ama böyle bir olayı ilk defa görüyorum." ifadelerine yer verdi. Aracın ekspertizinde ve satışında farklı araçların kullanıldığının ortaya çıktığını ifade etti.

Ekspertiz uzmanları, araç alacakları ruhsat ve şasi numarasını kontrol etmeleri, plakası olmasa bile ruhsatı isteyerek şasi numarasının kontrolünü sağlamaları gerektiğini vurguladı. Bu gibi dolandırıcılık durumlarıyla karşılaşan vatandaşların suç duyurusunda bulunmaları ve yasal haklarını aramaları gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN