Onur Yıldız: Otomobil alırken bunlara dikkat

Onur Yıldız: Otomobil alırken bunlara dikkat

Sosyal medyada, araba tutkusuyla tanınan fenomen galerici Onur Yıldız takipçilerine, ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında tüyolar verdi. Aracın dış görünüşüne aldanılmaması gerektiğini vurgulayan galerici verdiği bilgilerle araç sahiplerini ileride oluşabilecek masraflardan kurtarıyor.

Otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinin arasında yer alan Onur Yıldız, araç sahibi olacakları bilgilendirerek tavsiyelerde bulundu. Sürücülerin araç alırken, mağdur olmaması için nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahseden Onur Yıldız, "Özellikle 2.el araç alırken aracı kimden satın alındığının önemine" dikkat çekti.

Onur Yıldız, "Sıfır kilometre araç fiyatlarının son zamanlarda döviz kurları ile birlikte yükselmesi tüketicileri 2. el araç piyasasına yöneltmeye devam ediyor. Bu süreçte her ihtiyaca ve bütçe kriterine göre araç bulunan ikinci el pazarında alıcıların kafasını karıştıran çok sayıda kriter gündeme geliyor" dedi.

ARACIN EKSPERTİZ İŞLEMLERİNİN ÖNEMİ

Fenomen galerici, alınacak aracın bugüne kadar kaç kişinin üzerine kayıtlı olduğunu öğrenmenin öneminden bahsederek, takipçilerini nasıl öğrenildiği konusunda bilgilendirdi. Onur Yıldız: 5664'e kısa mesaj atarak sorgulama ekranından gerekli araştırmanın yapılması gerekiyor.

galerici-onur-yildiz.jpg

Aracın dış görüntüsüne aldanmayıp ekspertiz işlemlerinin kesinlikle yapılmasına değinen Yıldız, ayrıca satın almak istenen aracın dış görüntüsüne aldanılmamasını ve ekspertiz işlemlerinin mutlaka yapılmasını vurguladı.

Sosyal medya hesabından da araç satışı yapan Onur Yıldız, araç sahibi olurken dikkat edilmesi gereken kuralları sıralamaya devam ederken, "Ayrıca satın almak istenilen ikinci el otomobilin kurumsal bir kimlik altında hizmet veren ve güvenilir yerlerden alınmasına özen gösterilmesi gerektiğini. "İkinci el otomobil satın almak isteyenler için aracın mekanik aksamının da kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.

İkinci el araç almadan önce bu kontrolleri yapan araç sahiplerinin, satın almadan önce bu kontrolleri yapması, ileride karşılaşacağı masrafı engellemiş oluyor diyerek, sürücülerin ikinci el araç alırken aracın piyasa durumunu ve benzer araçların fiyat bilgisini de araştırmaları gerektiğini hatırlattı.

Son olarak Takipçilerine, uygun fiyatlı seçenekler sunan ve güvenilir yerlerden ikinci el otomobil alınmasını önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN