İnegöl’den dünyaya yeni canavarımız Amperino C100 yola çıktı! Ekonomik, çevreci ve yüzde 100 yerli

İnegöl’den dünyaya yeni canavarımız Amperino C100 yola çıktı! Ekonomik, çevreci ve yüzde 100 yerli

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni bir yerli oyuncu giriyor: Amperino C100. İnegöl, Bursa’da geliştirilen bu ekonomik ve çevreci elektrikli otomobil, ilk kez yollarda test edilirken görüldü. Hem ekonomik hem çevreci hem de yüzde 100 yerli…

Amperino’nun C100 modeli, Türkiye’nin ikinci yerli otomobili olarak tanıtılıyor. Kent içi kullanım için ideal olan bu araç, 17,2 kWh’lik bir batarya ve 42 kW (57 HP) gücünde bir elektrik motoru ile donatılmış. Araç, tam şarj ile yaklaşık 180 kilometre yol alabiliyor, 0’dan 90 km/s hıza sadece 6,8 saniyede ulaşıyor ve maksimum hızı saatte 90 kilometre olarak ayarlanmış.

img-3738.jpeg

Yerli yazılım ve elektronik donanımlarla üretilen Amperino C100, aynı zamanda Türkiye’de ilk kez kullanılan sıvı daldırma batarya tekniğine sahip. Amperino’nun CEO’su Yakup Canseven, aracın yüzde 100 yerli üretim olduğunu ve araç bilgisayar kontrol ünitelerinin kendi tesislerinde monte edildiğini ifade etti.

img-3739.jpeg

Çevre dostu malzemeler ve şirketin kendi geliştirdiği hub motorları ile enerji verimliliği yüksek bir tasarım sunmayı hedefleyen Amperino, piyasadaki en ucuz araç olma potansiyeliyle de dikkat çekmekte. 2024 yılında üretime başlaması planlanan Amperino C100’un, 2025’in son çeyreğinde satışa sunulması ve teslimatların başlaması öngörülüyor.

img-3740.jpeg

Bu girişim, Türkiye’nin elektrikli araç teknolojisi alanında millilik ve yerlilik adımlarını pekiştiren önemli bir gelişme olarak karşılanmakta. Ve bu yeni canavarımız büyük bir heyecanla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN