İnşaat devi iflas etti herkesin başını yaktı! Kimse beklemiyordu! Hem çalışanlara hem ortaklara yüklü borç bıraktı

İnşaat devi iflas etti herkesin başını yaktı! Kimse beklemiyordu! Hem çalışanlara hem ortaklara yüklü borç bıraktı

Küresel kriz dünya çapında etkisini gösterirken Türk şirketlerde krizden nasibini aldı. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında yaptığı çalışma faaliyetlerle adından söz ettiren Juno İnşaat, Belgrad ticaret mahkemesi tarafından iflasa mahkum edildi. Antalya ve Alanya'daki firmalarda tir tir titriyor. İşte tüm detaylar…

Hem Türkiye'de hem de yurt dışında faaliyet gösteren Türk inşaat şirketinin iflası verildi. Belgrad ticaret mahkemesi tarafından iflasa mahkum edilen Juno İnşaat, Antalya ve Alanya'daki firmaları da tedirgin ediyor. Hem kendi başına hem de ortaklarıyla çalışanların başını yakan şirket arkasında yüklü bir borç bırakarak kaçtı. İşte tüm detaylar…

HERKESİ BORÇLU BIRAKTI

Akit’te yer alan açıklamalar doğrultusunda küresel ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha da belirgin bir hale geldiği aktarıldı. Sırbistan'da Juno İnşaat adıyla faaliyet gösteren şirketin iflas ettiği ortaya çıktı. Şirketin aşırı borçlanma nedeniyle iflasının verildiği belirtilirken Belgrad Ticaret Mahkemesi Vemus Transport şirketinin teklifini kabul ederek Juno İnşaat’a karşı iflas davası açtı.

juno-insaat-kapak.jpg

Alacaklılara 120 gün içerisinde bildirim yapılması davet edilirken borçluların Juno İnşaat’a olan yükümlülüklerinin derhal yerine getirilmesi isteniyor. Sırbistan'daki devlet altyapı projelerinin bir bölümünde yer alan şirket aynı zamanda Çin devlet şirketi Shandong’un taşeronluğunu da yaptı.

Türk vatandaşı olan Mahmut Taha Karslioçlu’ya ait olan şirket 2021 yılında Sırbistan'da tescil edildi ve 2023 yılında yönetim değişikliğine gitti. Yeni yönetici Özgür Baki Sezgin ise daha önce Kronos İnşaat adlı danışmanlık ajansına sahibi olarak görev alıyordu. İnşaat şirketinin Bu yıl ocak ayında iflas davası ile karşı karşıya kaldığı belirtilirken sonbaharda Türkiye'ye giderek hem çalışanlara hem de iş ortaklarına borç bırakarak kayıplara karıştığı söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN