İşte dünyanın en hızlı şarj istasyonu! Elektrikli arabalar dakikalar içinde fulleniyor: Artık benzin almak gibi

İşte dünyanın en hızlı şarj istasyonu! Elektrikli arabalar dakikalar içinde fulleniyor: Artık benzin almak gibi

Elektrikli otomobillerin şarj sorunu bitmek bilmiyordu! Ama şimdi sorun olmaktan çıkacak! İşte karşınızda dünyanın en hızlı şarj istasyonu! Elektrikli arabalar dakikalar içerisinde fulleniyor! Benzin almak kadar kısa sürecek...

TUNACAN ATALAY

GAC (Guangzhou Automobile Group Co., Ltd.), Guangzhou Şehri, Nansha Bölgesi'nde yeşil akıllı araba evi ve süper şarj ve değiştirme merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Bu gelişme, yeni enerji araçları ve akıllı şehirler konusunda önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor. Ayrıca, GAC Grubu, Büyük Körfez Bölgesi'ndeki altı önde gelen şirketle yeşil ve akıllı enerji alanında stratejik işbirliği sözleşmeleri imzaladı.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Ulusal Enerji İdaresi, Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından yayınlanan "Yeni Enerji Araçları ile Elektrik Şebekesinin Entegrasyonunu ve Etkileşimini Güçlendirmeye İlişkin Uygulama Görüşleri", GAC Grubu'nun bu yeni girişimine zemin hazırladı. Bu kapsamda GAC Grubu, eksiksiz bir enerji ekolojik düzenine dayalı bir süper şarj ve değiştirme merkezi inşa etti ve GAC Yeşil Akıllı Araba Ev Projesi'ni hayata geçirdi.

AKILLI ARABA AKILLI ŞEHİR

whatsapp-image-2024-01-19-at-14-21-39.jpeg

Nansha Geliştirme Bölgesi Yönetim Komitesi direktör yardımcısı Xing Hua, GAC'ın bu hamlesinin Guangzhou'nun "akıllı araba şehri" hedefine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. GAC Green Smart Car Home, GAC Grubu'nun Youpai Energy yan kuruluşunun enerji yönetimi teknolojisi ve GAC Araştırma Enstitüsü'nün akıllı ağ bağlantı teknolojisi ile birleşerek, entegre bir çözüm sunuyor.

AKILLI VE SIFIR KARBON KONSEPTİ

whatsapp-image-2024-01-19-at-14-22-59.jpeg

Enerji yönetimi açısından, Upai Energy'nin "akıllı, sıfır karbon" tasarım konsepti kullanıcıları çeşitli terminallerle bağlayarak çoklu senaryoları mümkün kılıyor. Ayrıca, fotovoltaik enerji kullanımı, enerji depolama sistemleri ve yeni enerji araçları arasındaki etkileşimle, her türlü hava koşulunda kesintisiz enerji hizmetleri sağlanıyor.

GAC'ın entegre çözümü, 5G, bulut bilişim, yapay zeka ve diğer teknolojileri kullanarak, akıllı araba ve evler arasında derinlemesine bir bağlantı sağlıyor. Bu sayede, "araba kontrolü ev" ve "ev kontrollü araba" gibi iki yönlü etkileşimler gerçekleştiriliyor.

6 DAKİKADA 500 KM MESAFE

whatsapp-image-2024-01-19-at-14-21-39-1-001.jpeg​​​​​​​

Süper şarj ve değiştirme merkezi, GAC Akıllı Enerji Esnek Platformu'nu temel alıyor. Bu platform, şarj, değiştirme ve depolamayı entegre ederek, hızlı şarj ve esnek güç değiştirme teknolojileri sunuyor. GAC, ülke çapında 1.000 V gerilimle süper şarj ve pil değiştirme merkezi inşa etti. 1000V gerilimle ultra yüksek hızlı şarja imkan tanıyan istasyonda 6 dakikada 500 km menzile ulaşmak mümkün. Bu rakamlar şu ana kadar dünyada kaydedilen en hızlı şarj süresi olarak kaydedildi. Bu teknolojinin dünyada da yaygınlaşması bekleniyor. Bu sayede elektrikli araç sahipleri hemen hemen, içten yanmalı araçlarda olduğu gibi dakikalar içinde bataryalarını fulleyebilecekler.

Enerji ekolojik sektörü, GAC Grubu'nun "trilyon dolarlık GAC" hedefine ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Grup, "lityum madeni + temel lityum pil hammadde üretimi + pil üretimi + enerji depolama ve şarj etme ve değiştirme + pil kiralama + pil geri dönüşümü ve kademeli kullanım" gibi bir dizi dikey entegre endüstri zinciri oluşturdu. Bu zincir, GAC'ın enerji sektöründeki konumunu güçlendiriyor ve düşük karbonlu bir geleceğe doğru adımlar atmasını sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN