İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 73'ü aştı

İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 73'ü aştı

Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon derken vatandaşın cebindeki para eriyor. İstanbul'da eylül ayı enflasyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar eylülde yüzde 5,46 artarak yıllık bazda artış yüzde 73,18 şeklinde kayıtlara geçti.

Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış ağustosta yıllık bazda yüzde 74,17, aylık bazda yüzde 8,8 olmuştu. İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,46, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları Endeksi ise yüzde 3,94 oranında arttı.

YILLIK ENFLASYON YÜZDE 73'Ü AŞTI

İTO'nun 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yıllık bazda artış yüzde 73,18 olurken, Toptan Eşya Endeksi'nde yüzde 67,79 olarak gerçekleşti.

GİYİMDE YÜZDE 14,50'LİK ARTIŞ

Eylülde perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, diğer harcamalar grubunda yüzde 48,08, giyimde yüzde 14,50, kültür eğitim ve eğlencede yüzde 7,38, ev eşyasında yüzde 4,47, gıdada yüzde 4,31, sağlık ve kişisel bakımda yüzde 3,50, konutta yüzde 3,22 ve ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0,38 artış meydana geldi.

Eylülde toptan fiyatlarda bir önceki aya göre inşaat malzemeleri grubunda yüzde 7,28, gıda maddelerinde yüzde 5,65, mensucat grubunda yüzde 5,15, kimyevi maddelerde yüzde 2,77, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 1,82, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 1,30 madenler grubunda yüzde 0,60 artış gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN