Vedat Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: Enflasyon yükünü azaltacağız

Vedat Işıkhan'dan asgari ücret mesajı:  Enflasyon yükünü azaltacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret için yıl sonunu işaret etti. İstişare toplantısında konuşan Bakan Işıkhan, "Yıl sonu asgari ücrette enflasyon yükünü azaltmak adına önemli bir gündemimiz var. İçinde bulunduğumuz koşulların sabit gelirli çalışan için zor olduğunu biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında bir araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

BAKAN IŞIKHAN YIL SONUNU İŞARET ETTİ

Enflasyonun getirdiği yükü azaltmayı hedeflediklerini belirten Bakan Işıkhan, "Yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var. İçinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zorlu olduğunu dikkate almamız gerekiyor." dedi.

YILLARA GÖRE ASGARİ ÜCRET DEĞİŞİMİ NASILDIR?

Çalışanlara ödenmesi gereken minimum maaş tutarı, her yıl yapılan komisyon toplantısı sonucunda yeniden düzenlenir. Asgari maaş tutarlarının yıllara göre değişimi ise işçilerin temel masrafları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir. Buna göre Türkiye’de asgari ücretin son yıllardaki değişimi aşağıda yer alan tabloda listelenmiştir.

yeni-proje-1-006.jpg
Asgari ücretin yıllara göre değişimi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN