Kahramanmaraş depreminin ardından Borsa'da düşüş: 8 hisse askıya alındı

Kahramanmaraş depreminin ardından Borsa'da düşüş: 8 hisse askıya alındı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 şiddetinde meydana gelen deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 284 vatandaşın ölümüne neden olan depremin ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde düşüş yüzde 3'ü aştı.

BIST 100, yeni haftada yüzde 3,6 düşerek 4 bin 816 puan seviyesinden işlem görüyor. Borsa, geçen haftayı 4 bin 997 puan seviyesinden tamamlamıştı.

8 HİSSEDE İŞLEMLER ASKIYA ALINDI

Türkiye, bu sabaha Kahramannmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin haberiyle başlamıştı. Borsa İstanbul'da işlemler devam etse de deprem bölgesinde faaliyet gösteren 8 şirketin işlemlerinin askıya alınması ve açığa satışın yasaklanması gibi geçici tedbir kararları alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN