Onlarca sporcudan haber alınamıyor: Çöken otelin altında kaldılar

Onlarca sporcudan haber alınamıyor: Çöken otelin altında kaldılar

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki depremin ardından bölgede kafile haline konaklayan çok sayıda sporcudan haber alınamıyor. Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncuları ve Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının da enkaz altında kaldığı öğrenildi. Milli güreşçi Taha Akgül ise kulüplerinde mücadele veren en az 30 sporcunun enkaz altında kaldığını duyurdu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 04.17’de 7.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremde 10 ile can ve mal kayıpları yaşandı. Deprem Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'ı çok şiddetli etkiledi.

10 ilde şu ana kadar toplamda 284 vatandaş hayatını kaybederken, 2 bin 323 kişi ise yaralandı. Bölgede çok sayıda sporcudan ise haber alınamıyor. Kafile hallinde hareket eden bazı sporcu gruplarının enkaz altında kaldığı öğrenildi.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ENKAZ ALTINDA

TVF Erkekler Voleybol 2'inci Lig 6'ncı Grup'ta Play-off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncuları Malatya'da konakladıkları Kırçuval Otel'inin yıkılmasıyla birlikte enkaz altında kaldı. Kurtarma çalışmalarında sporcular Enes, Mustafa ve Berk'in enkaz altından çıkartıldığı öğrenildi.

HATAY KADIN VOLEYBOL TAKIMI DA ENKAZ ALTINDA

Aynı zamanda Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının da enkaz altında kaldığı öğrenildi. Alanya Belediyespor Oyuncusu Eneshan Can, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, Hatay Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan 14 oyuncunun kaldıkları binanın yıkılması üzerine enkaz altında kaldıklarını duyurdu.

Can, oyuncuların, Cumhuriyet Mahallesi Bostan Sok. No:1 numarada bulunan Antakya Spor Salonu'nda kaldıklarını ve kendilerine ulaşılamadığını belirterek, bilginin paylaşılarak oyunculara ulaşılmasının sağlanması çağrısında bulundu.

'30-40 GÜREŞÇİMİZİN KALDIĞI BİNA YIKILDI'

Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül Kahramanmaraş’ta güreşçilerin kaldığı binanın yıkıldığını resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Akgül şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş'ta güreş kulübündeki 30-40 güreşçimizin kaldığı bina da yıkılmıştır… Sporcularımız göçük altındadır. Acil yardım bekliyoruz. Allah'ım sen yardım et yarabbi!”

‘OYUNCULARIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ’

Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, oyunculara ulaşılması için gerekli girişimlerde bulundukları söyleyerek, "Yüreğimiz yandı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce çıkarılmasını umut ediyoruz. Sporcularımız da umarım en kısa zamanda ulaşılır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerim" şeklinde konuştu.

Tüm bunlar ile birlikte Maraşspor Futbol Takımı’nın yıkılan otelin enkazında kaldıkları, teknik heyetten birinin çıkarıldığı, diğer vatandaşların kurtarılmasına çalışıldığı bildirildi.

Yeni Malatyasporlu futbolcu Ahmet Eyüp Türkaslan'a da ulaşılamadığı yapılan paylaşımlarda ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN