Karda elektrikli arabayla kalırsanız ne olur? Elektrikli araba alanlar ve almayı düşünenlere iyi haber

Karda elektrikli arabayla kalırsanız ne olur? Elektrikli araba alanlar ve almayı düşünenlere iyi haber

Elektrikli otomobiller, içten yanmalı motorlu otomobillere göre çok avantajlı görünse de, kış mevsimi için de bu avantajlar geçerli olup olmadığı merak ediliyor. Daha önce bunu düşünmeyenler, kış mevsiminde kar yağışının ardından eli ayağına dolanacak. Elektrikli araç almak istiyorsanız önce bunu bilmeniz gerek. İşte tüm detaylar...

Elektrikli otomobiller 2023 yılında resmen patladı. Neredeyse her hafta piyasaya yeni bir elektrikli otomobil modeli girerken, taleplerde hızla artıyor. Tesla'nın piyasaya girmesiyle birlikte artan elektrikli modeller için bir soru gündeme taşındı. Peki, elektrikli otomobiller yaz mevsiminde sağladıkları avantajları kış mevsiminde de sağlayabilecek mi?

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERDE MERAK EDİLEN SORU

Elektrikli otomobillerde oluşan büyük talebin piyasaya yansıdığı görülüyor. Sıfır otomobil piyasasını derinden etkileyen elektrikli otomobil modelleri, neredeyse her ay zenginleşiyor. Özellikle Çin'den gelen modellere büyük bir ilgi gösterilirken, Skywell tarafından tam elektrikli ikinci modeli duyuruldu.

Dünyanın dikkatini çeken modelin yanı sıra kısa bir süre önce Resmi Gazete'de elektrikli araçlar için ÖTV matrah düzenlemesi yürürlüğe girdi. Elektrikli otomobillere olan ilginin yükselmesiyle birlikte akıllara önümüzde duran kış mevsimi geldi. Elektrikli otomobil modelleri kış mevsiminde de aynı performansı sağlayabilecek mi?

1053107521-0-0-864-486-1440x900-80-0-1-db7442bc9793a0344491f673b47b249a-jpg.webp

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL KARA SAPLANIRSA NE OLUR?

Milyonlarca elektrikli otomobil kullanıcısı tarafından merak edilen soru cevaplandı. Kış mevsiminde elektrikli otomobillerin kötü bir deneyim sunacağına dair iddialar ortalıkta kol kanat geziyor. Konuya dair yapılan araştırmalara ve açıklamalara göre, elektrikli otomobiller karda mahsur kalsanız bile, sizi tam 1 gün boyunca sıcak tutacak enerjiyi muhafaza ediyor.

Yanlış bilgilerden kurtulmak adına, bütün araçların elektrikli olması durumunda, otoyolların altında ısıtma ve elektrik hattı ile şarj imkanlarının da sağlanabileceği paylaşıldı. Sosyal medyada yapılan paylaşıma göre, ortalıkta gezen "Elektrikli araçlar kış mevsiminde işlevsiz!" paylaşımları hurafeden başka bir şey değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN