Karnesini gösteren parasını anında alacak! Başvuranlar 5014 TL ödenecek, hemen gidip paranızı alın

Karnesini gösteren parasını anında alacak! Başvuranlar 5014 TL ödenecek, hemen gidip paranızı alın

Milyonlarca öğrenci dört gözle beklediği sömestr (Yarıyıl) tatilinin tadını çıkarıyor. Aileleriyle birlikte zaman geçiren öğrencilere bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Çeşitli sosyal yardım atımları atan devlet şimdi de öğrencilere yönelik yeni teşvik programını duyurdu. Karnesini gösteren herkese anında 5 bin 014 TL para verilecek. Peki, devletin dereceye giren öğrencilere vereceği 5.104 TL nasıl alınır? İşte teşvik programının detayları...

Geçtiğimiz hafta milyonlarca öğrenci karne heyecanı ile yanıp tutuştu. Eğitim başarılarını aileleriyle kutlayan öğrencilere bu süreçti bir güzel haber de devletten geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak ve ailelerin maddi yükünü azaltmak için ödeme yapılacağını belirtmişi. Yapılan açıklama sonrası öğrenciler 'Devletten nasıl karne harçlığı alabilirim?' sorusunu araştırmaya başladı. Karnesini gösterene 5.014 TL ödenecek. Peki, devletin dereceye giren öğrencilere vereceği 5.104 TL nasıl alınır? İşte detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Karnesini alan 19 milyon öğrenciye bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Öğrencilere yönelik yeni bir teşvik paketi açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz."

dsdsdsds-4.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinden hareketle, asgari ücretin %60’ı kadar verilecek olan başarı teşvik ödemesi 5.104 TL olacak.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİNDEN KİMDEN YARARLANABİLİYOR?

Erdoğan’ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden sosyal yardım derneklerinde kayıtlı olan ve sosyal yardım alan ailelerin çocukları faydalanabilecek. Yani başarı teşvik ödemeleri, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

sdsdsd.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e, okul genelinde de ilk 5’e girenlere asgari ücretin %60’ı kadar başarı teşvik ödemesi yapılacak.

TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise gelecek hafta başlayacak.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı’nın başarıyı teşvik etmek adına duyurduğu bu ödemelere ikinci dönem başvuruları gelecek hafta başlayacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bugünlerde bir bir öğrenciler yarı yıl tatillerine başlarken, en başarılı olan öğrencilere önümüzdeki günlerde ödemelerin yatırılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN