Kestane fiyatları el yakıyor: Kiloyla almak artık hayal

Kestane fiyatları el yakıyor: Kiloyla almak artık hayal

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan 'kestane'nin fiyatını duyan yanına yaklaşamıyor. Geçtiğimiz yıl 90 TL bandında olan çiğ kestanenin kilogram fiyatı bu yıl 200-250 TL'ye yükseldi. Çiğ kestanede yaşanan fiyat artışı közde pişirilen kestane kebabı da etkiledi. Pişmiş kestanenin kilogram fiyatı ise 400 ila 500 TL'yi buldu.

Kış aylarının vazgeçilmez ürünü olan kestane havaların soğumasıyla tezgahtaki yerini aldı. Sokak tezgahlarında ve evlerde vatandaşlar tarafından sıklıkla tüketilen kestanenin kilogram fiyatı bu yıl etle yarışıyor. Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 80-90 TL bandında değişen çiğ kestane bu yıl 200-250 TL'ye çıktı.

Közde pişirilen kestane kebabın kilogram fiyatı ise 400-500 TL bandında değişiyor.

8377955.jpg

'TANESİ 10 TL OLDU'

Yağışların azalması nedeniyle rekoltenin düştüğünü belirten kestane üreticileri, "Bu yıl hastalık da vardı. Rekolte çok düşük kaldı Geçen yıl çuval çuval alırdık, şimdi kiloyla alıyoruz. Toplama maliyetleri de yükseldi. Büyük kestanenin tanesi 10 lira oldu. Eskisi kadar rağbet yok. Eskiden bir günde 20-30 kilo ürün satardık, şimdi 5 kiloyu zor satıyoruz. Genelde turistler alıyor. Vatandaşın kestanenin tanesine 10 lira verecek gücü kalmadı." diye konuştu.

8377954.jpg

'SICAK VE SOĞUK HAVALAR ETKİLEDİ'

Deprem bölgesi Malatya'da kestane satan Cumalı Akkoyun, “Kestaneyi sıcak ve soğuk havalar etkiledi. Bizde 400 TL’den satıyoruz ama bazı esnaf arkadaşlarımız ise kilosunu 500 TL’den satıyor.” dedi.

Deprem sonrası kestane satışı yapan birçok esnafın başka şehirlere gittiğini de söyleyen Akkoyun, vatandaşların az da olsa kestane almayı tercih ettiğini de söyledi.

8377956.jpg

Vatandaşlar ise et fiyatını geçen kestaneyi bütçelerine uygun olarak az da olsa aldıklarını söylediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN