Kiracılar artık ev beğenmeyecek! İstanbul'da kiraları düşürecek yeni model: 10-12 bin TL bandında ev bulmak mümkün olacak

Kiracılar artık ev beğenmeyecek! İstanbul'da kiraları düşürecek yeni model: 10-12 bin TL bandında ev bulmak mümkün olacak

Kiracılar artık ev beğenmeyecek! İstanbul'da artık konut kiralarını düşürecek yeni model! 10-12 bin TL bandında ev bulmak artık daha kolay olacak...

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), kira fiyatlarındaki aşırı artışa karşı önlem almayı hedefleyen bir konut modeli geliştirdi. Türkiye genelinde yaşanan konuta erişim sorununa çözüm getirmek amacıyla oluşturulan bu model, kamunun arsa tahsisi yapması üzerine kurulu bir işbirliği anlayışını içeriyor. GYODER Başkanı Neşecan Çekici'nin açıklamalarına göre, bu modelin uygulanmasıyla İstanbul'da 10-12 bin TL bandında kiralık konutlar bulmak mümkün olacak.

ARSA MALİYETLERİ SIFIRLANACAK, KİRALAR DÜŞECEK

istanbulda-kiralari-dusurecek-model-1.webp

GYODER tarafından temmuz ayında kamuoyuyla paylaşılan "erişilebilir fiyatlı kiralık konut modeli"nde, özel sektörün kamuya ait arsalarda konut üretmesi ve arsa mülkiyetinin devlete ait olması öneriliyor. Bu sayede arsa maliyetinin sıfırlanacağı ve kiraların önemli ölçüde düşebileceği ifade ediliyor. Modelin hayata geçirilmesiyle, özellikle İstanbul'da konut kirasının daha makul seviyelere çekilmesi amaçlanıyor.

YENİ MODELİN ALT YAPISI TAMAMLANDI

istanbulda-kiralari-dusurecek-model-2.gif

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu modelin Türkiye genelinde ve yurtdışında ilgili taraflarla görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Modelin altyapısının tamamlandığını ve şu anda arsa temini için devletle görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Çekici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sonuçta bizim bir arsa ihtiyacımız var. Ve bu arsayı bir şekilde almamız gerekiyor. Bir tane örnek iyi uygulama oluşturmalıyız. Modelin bütün altyapısını oluşturduk. Hatta inşaat sonrası işletmesini de biz yapacağız ve devlet ciddi sayıda kiralığa sahip olacak. Gayrimenkul Yatırım Fonları’ları gibi, hatta menkulleştirme mekanizması gibi başka sermaye piyasası enstrümanlarını da devreye sokacağız."
GYODER Başkan Yardımcısı Burak Kutluğ da, şu anda mevcut modellerin konuta erişim sorununu çözemediğini belirterek, yeni modelin kamu-özel sektör işbirliği ile geliştiricinin mülkiyetini tutmadığı ve konutun nihai kullanıcıya önce kiralandığı bir mekanizma olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN