İBB yöneticisi Remzi Albayrak gözaltında

İBB yöneticisi Remzi Albayrak gözaltında

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, Bayrampaşa Belediyesi’ne ilişkin yolsuzluk iddiaları kapsamında yürütülen soruşturma doğrultusunda Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındı; operasyon kapsamında 3 kişi daha emniyete götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak gözaltına alındı. Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada, Albayrak'ın yanı sıra 3 kişi daha emniyete götürüldü.

Edinilen ilk bilgilere göre, gözaltı kararlarının gerekçesini Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yürütülen bir yolsuzluk soruşturması oluşturuyor. Savcılık talimatıyla harekete geçen emniyet güçleri, soruşturma dosyası kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

GÖZALTI LİSTESİNDEKİ DİĞER İSİMLER

Operasyon kapsamında Remzi Albayrak ile birlikte gözaltına alınan diğer isimlerin kimlikleri de netleşti. Soruşturmada adı geçen ve emniyete götürülen diğer isimler şunlar:

Bekir Önder (CHP Bayrampaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi)

İbrahim Amed (İş insanı)

Hakan Köse (Şoför)

Gözaltına alınan şüphelilerin, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ve ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Başsavcılığın yaptığı yazılı açıklaması şu şekilde:

“Bayrampaşa Belediyesi'nde görevli kamu görevlileri ile bir kısım şahıslara yönelik, zimmet, irtikap, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçları açısından eylemleri bulunduğu delilleri ile birlikte tespit edilen 4 şüpheli hakkında, 26/09/2025 tarihinde eşzamanlı olarak, yakalama ve gözaltı işlemi ile konut ve iş yeri ile ilgili arama ve el koyma işlemlerinin icrasına ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne talimat verilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde yakalanarak gözaltına alınan 4 şüphelinin kolluk biriminde işlemleri devam etmektedir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN