Kiraya Yapılacak Zam Da Yeni Düzenleme! Kira düzenlemesi Kiracıların Ve Ev Sahiplerinin Canı Sıkılacak

Kiraya Yapılacak Zam Da Yeni Düzenleme! Kira düzenlemesi Kiracıların Ve  Ev Sahiplerinin Canı Sıkılacak

Kiralarda son 3 ayda çok yüksek artışlar kiracıları zor durumda bırakıyor. Ev kiralarına müdahale için çalışma yürüten 3 bakanlık devreye girdi. Masadaki düzenleme ev sahiplerinin canını sıkarken kiracılarında canını sıkacak. Piyasa uzmanları kiracıların kira ödeyemeyeceğini ev sahiplerinin de kira ödeyecek kiracı bulmakta zorlanacağını söyledi.

Enflasyon rakamlarının hızla tırmanması ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Son bir yılda kira fiyatları 3 kat arttı. Kiracılarına istedikleri zammı yaptıramayan ev sahipleri kiracılarını çıkararak çok daha yüksek rakamlara kiralıyor. Hatta öyle bir noktaya gelindi ki evler oda oda kiraya verilmeye başlandı. Kiracıların yaşadıklarına çözüm arayışındaki hükümet 3 bakanlıkla çalışma yürütmeye başladı. Hükümetin masasındaki çözümlerden birisi de tavan fiyat uygulaması oldu.

3 BAKANLIK KİRALAR İÇİN DEVREDE

Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı fahiş kira artışları için devrede. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Kurum çalışmaların sonuçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağını açıkladı. Kiracılara ev sahiplerini de üzmeden çözüm bulma çabasında olan Kurum belediyeler ile ortak çalışma yaptıklarını belirtti.

kira.jpg

BELEDİYELER SOSYAL KONUT YAPSIN

Zor durumda kalan kiracılar örgütleniyor. Geçinemiyoruz Platformu tarafından örgütlenen kiracılar Kadıköy'de düzenledikleri forumda belediyelerin sosyal konut üretmesini istedi. Devletin yerel yönetimler eli ile maddi durumu olmayan evsizler için sosyal konut üretilmesinin sorunun çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti. Dar gelirlilere yönelik konut yapılmasını isteyen kiracılar çözüm için örgütleneceklerini ve örgütlü mücadele edeceklerini söyledi.

KİRALARA FAHİŞ FİYAT SINIRLAMASI

Hollanda hükümeti artan kiralar karşısında sınırlama getirecek. Ev puanına göre kira belirlenecek. Sosyal konut haricinde konutlar için en fazla 1000 ile 1250 euro arasında bir kira bedeli belirlenecek. Orta gelirli vatandaşların kira fiyatlarındaki artıştan en az etkilenmesi amaçlanıyor. Kiraya verilecek olan evlerde evin büyüklüğü ve oda sayısına göre puanlama yapılacak.

kira-duzenlemesi.jpg

EVLER YÜZDE 147 KİRALAR İSE YÜZDE 120 ARTTI

Gayrimenkul fiyatlarına göre son bir yılda satılık ev fiyatları yüzde 145 arttı. Kiralar ise yüzde 120 arttı. Muğla, Antalya, İstanbul, İzmir ve Çanakkale kira fiyatlarının en çok arttığı iller oldu. Yabancıya en çok ev satılan il ise İstanbul oldu.

Piyasadaki fiyat artışını değerlendiren Görkem Öğüt satılık kiralıkta artış trendinin devam edeceğini ve kiracıların çok büyük bir mali yük altına gireceğini belirtirken ev sahiplerinin de kirayı ödeyecek kiracı bulmakta zorlanacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN